Els Reis Mags d’Orient estrenaran carrosses a la cavalcada d’Agramunt

La construcció de les noves carrosses forma part de la remodelació que es va iniciar l’any passat amb el nou vestuari

Procés de construcció de les noves carrosses
Procés de construcció de les noves carrosses

DIMARTS 03 GENER 2023

La cavalcada de reis d’Agramunt estrenarà el dijous 5 de gener tres carrosses que acompanyaran ses majestats els Reis d’Orient. Des de fa un parell de mesos una quinzena de voluntaris han estat treballant altruistament per tenir a punt aquesta remodelació de la cavalcada.

Com ha explicat, l’alcaldessa Sílvia Fernàndez “es tracta d’un projecte molt bonic que ha comptat amb la implicació de tot el poble. A més de tota la feina dels voluntaris, als qui estem molt agraïts, també volem agrair la col·laboració d’empreses locals que han cedit el local o donat material per construir les noves carrosses”. 

Per fer les noves carrosses, l’Ajuntament d’Agramunt ha adquirit tres plataformes de sis metres de llargada i dos metres quaranta d’amplada sobre les quals s’ha dissenyat una escalinata amb un tron per al rei i espai per als patges. El grup de voluntaris s’ha encarregat del disseny i de tot el procés de creació de les tres carrosses, que s’han construït amb material reciclat i que estava en desús, a més d’aprofitar bona part de material de les antigues. La particularitat d’aquestes plataformes és que es podran aprofitar durant l’any, ja que es podran  fer servir com escenaris, donant-los-hi així altres usos. L’estrena de les noves carrosses se suma al nou vestuari que la comitiva reial ja va estrenar l’any passat.

La cavalcada de reis d’Agramunt recupera el seu format habitual i enguany comptarà amb una trentena de patges que acompanyaran a Melcior, Gaspar i Baltasar. També hi participaran entitats com Creu Roja, els bombers voluntaris d’Agramunt i els tabalers i diables l’Espetec. La cavalcada començarà a les set de la tarda i farà el recorregut habitual amb sortida des de l’avinguda Marià Jolonch fins a la plaça del Mercadal. Arribats en aquest punt, la comitiva reial baixarà a peu fins a la plaça de l’Església on faran l’adoració a les escales de l’església. A continuació, l’alcaldessa els donarà la benvinguda des del balcó de l’ajuntament i ses majestats saludaran a tots els nens i nenes. A més, enguany els nens i nenes podran saludar de prop els reis i patges a la recepció que es farà al pavelló firal després de la cavalcada. Aquest any també es recupera la visita de ses majestats a les cases que l’últim any no es va poder fer per la pandèmia.