Enderroc de tres cases al centre històric d'Agramunt

Els treballs d’enderrocament comptaran amb un seguiment arqueològic per preservar els porxos

Edificis que s'enderrocaran
Edificis que s'enderrocaran

DIMARTS 26 FEBRER 2019

L'Ajuntament d'Agramunt ha adquirit durant aquests darrers mesos tres cases del carrer Sabateria de Baix, dos de les quals es troben en situació de ruïna. Durant les properes setmanes es procedirà al seu enderroc amb l'objectiu de millorar una zona propera al centre històric i, al mateix temps, incrementar-ne les places d'aparcament. 
Al mateix temps, l'Ajuntament també durà a terme l'enderroc del mur de la zona d'aparcament que permetrà connectar l'aparcament amb el carrer de l'Aspi i, d'aquesta manera, facilitar l'accés a la zona comercial des de la mateixa zona d'aparcament.
Tenint en compte que una de les cases inclou uns porxos protegits, l'Ajuntament té la intenció de preservar-los com un valor arquitectònic important del municipi i, per aquest motiu, l'enderroc comptarà amb un seguiment arqueològic.
 
El projecte arriba després de mesos de reunions amb els propietaris de les tres cases. Finalment, des de l'ajuntament s'ha pogut arribat a un acord amb totes les parts. En aquests moments sestà redactant el projecte i es preveu que abans de l'estiu la zona quedi ja arranjada. L'actuació estava inclosa al pressupost municipal aprovat el passat mes de desembre amb els vots favorables d'Acord d'Esquerra i els vots en contra de Convergència i Unió.

Galeria d'imatges