Es consolida el cicle l’Encontrada amb una segona edició

Es presentaran cinc publicacions que continuen apostant la lectura de proximitat

Presentació de l’Encontrada amb la regidora de cultura, Amanda Cardona, i la directora de la Biblioteca Municipal Guillem Viladot, Carme Muntó.
Presentació de l’Encontrada amb la regidora de cultura, Amanda Cardona, i la directora de la Biblioteca Municipal Guillem Viladot, Carme Muntó.

DIMARTS 28 MARÇ 2023

La regidoria de Cultura de l'Ajuntament d'Agramunt i la Biblioteca Municipal Guillem Viladot han donat continuïtat al cicle l'Encontrada organitzant la segona edició després de la bona acollida de l’any passat. En aquest ocasió, es faran cinc presentacions de llibres que continuen apostant per la proximitat, per escriptors i escriptores del territori i que algunes expliquen històries vinculades al municipi d’Agramunt.

Com explica, Amanda Cardona, regidora de Cultura, “amb aquesta iniciativa volem continuar impulsant el talent del nostre territori i posar en valor els escriptors de proximitat”.

La primera presentació es farà el dijous 30 de març amb el llibre Portes velles. Metàfores del dibuix i la paraula de Joan  Duch i Guillem Viladot. El Grup de Recerques de les Terres de Ponent (GRTP)  dins els actes de celebració del centenari del poeta d’Agramunt Guillem Viladot, ha elaborat aquest llibre que combina 60 dibuixos de l’arqueòleg i difusor cultural de Guimerà Joan Duch amb 60 poemes breus de Guillem Viladot. Un projecte que va arrancar l’any 1998, quan Duch i Viladot van presentar una exposició a la galeria de Cal Talaveró de Verdú, i que ara s’ha materialitzat en un volum. La presentació es farà a les set de la tarda a la Biblioteca Municipal Guillem Viladot-

Dins el segon cicle l’Encontrada també es presentarà Juliol el 17è col·leccionable de la Revista Sió que ha anat a cura de Joan Puig i Ribera. Es tracta d’un recull de la revista Juliol  la revista del comitè del Front Popular d’Agramunt des del 1936 al 1937. El setmanari sortia els dissabte, estava redactat totalment en català i publicava bàsicament comunicats dels partits i sindicats d’esquerres, notícies de la vila, articles d’opinió relacionats amb el moment, llistats de d’adhesions i donacions a diverses causes, anuncis, algunes cròniques de futbol i propagandes de productes i entitats locals. La presentació es farà el dissabte 15 d’abril a les onze del matí a al sala de Plens de l’Ajuntament d’Agramunt.

L’endemà, el diumenge 16 d’abril, es presentarà el llibre Nissaga de pagesos amb vocació de músics de Ramon Canosa. Un exemplar que, per una banda, repassa la trajectòria d’una família, la major part dels quals han sentit una doble atracció: pel treball en el tros i per la música; per altra banda, l’autor evoca amb tendresa l’Agramunt pretèrit de la seva infantesa. Aquesta presentació es farà a l'Espai Guinovart a dos quarts d'una del migdia.

El dia 20 d’abril la biblioteca acollirà la presentació de llibre El presidi de Montclar. Els reclusos en la construcció del Canal d’Urgell, de Felip Gallart i Vicent Lladonosa i amb pròleg del geògraf Ignasi Aldomà. El llibre explica les obres de construcció del túnel de Montclar a través dels presidiaris que el van cavar i que n’esdevenen els protagonistes. La presentació serà a les set de la tarda.

Tancarà el cicle l’Encontrada, l’escriptora Montse Milan i Moliné que presentarà el seu llibre Als afores. Als afores és un joc de miralls on els contes s’entrellacen i cada personatge es pot desconstruir i tornar a explorar diverses vegades i des de diferents punts de vista. La presentació es farà el dijous 4 de maig a les set a de la tarda a la Biblioteca Municipal Guillem Viladot.

Galeria d'imatges