Es presenta la Ruta Cicloturística de la Vall del Sió

La ruta vol reivindicar i dinamitzar el territori de les comarques de la Segarra, l'Urgell i la Noguera

Presentació que s’ha fet aquest matí a la Font de Gàver.
Presentació que s’ha fet aquest matí a la Font de Gàver.

DISSABTE 09 ABRIL 2022

Avui al matí s'ha fet la presentació de la Ruta Cicloturística de la Vall del Sió. Tots els alcaldes dels quinze municipis per on passa la ruta han presentat aquest projecte a la Font de Gàver, on neix el Riu Sió. La presentació ha anat a càrrec del delegat del Govern de la Generalitat a Lleida Bernat Solé, el president de la Diputació de Lleida Joan Talarn, el secretari d'Infraestructures i Mobilitat del Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya Isidre Gavín, així com els alcaldes i alcaldesses de tots els municipis que formen la ruta.

La ruta que té un recorregut de més de 70 quilometres, comença a Sant Guim de Freixenet i acaba a Balaguer i està ideada per fer amb bicicleta o a peu. L'objectiu d'aquesta proposta és fomentar el turisme sostenible i familiar de les poblacions que formen la ruta i posa en valor el seu patrimoni cultural, històric i gastronòmic.

Agramunt és un dels municipis creadors de la ruta. L'alcaldessa d'Agramunt, Sílvia Fernàndez ha explicat que aquesta ruta vol promocionar turísticament els pobles de la Vall del Sió, posar en valor el patrimoni de tots els municipis i dinamitzar econòmicament aquesta zona de la plana de Lleida, la Ribera del Sió. És una forma de reivindicar els pobles de la Ribera i potenciar el Riu Sió al seu pas per les comarques de la Segarra, l'Urgell i la Noguera.

La ruta surt de Sant Guim de Freixenet i transcorre pels municipis d'Estaràs, Les Oluges, Cervera, Tarroja, Torrefeta i Florejacs, Els Plans de Sió, Ossó de Sió, Puigverd d'Agramunt, Agramunt, Preixens, Montgai, Cubells, La Sentiu de Sió fins a arribar a Balaguer.

Durant l'acte també s'ha presentat el web oficial de la ruta i és va donar a conèixer un concurs de fotografies relacionat amb la ruta. A més, des d'Agramunt s'està organitzat una caminada pel dia 01 de maig pel recorregut de la ruta.

Galeria d'imatges