Es reprenen les activitats per celebrar el Novembe Lila a Agramunt

Amb els actes programats es vol conscienciar sobre la violència de gènere i interpel·lar-nos com a societat

Novembre Lila_Agramunt 2020
Novembre Lila_Agramunt 2020

DIMARTS 01 DESEMBRE 2020

L’Ajuntament d’Agramunt es va adherir el passat 25 de novembre al manifest del Dia Internacional per l’eliminació de les violències envers les dones i les nenes. La situació epidemiològica de la setmana passada no va permetre celebrar cap acte de forma presencial. No obstant, aquesta setmana la situació al municipi ha millorat i s’han pogut reprogramar les activitats previstes dins el Novembre Lila, amb les quals es vol conscienciar sobre el tema i interpel·lar-nos com a societat.

Les activitats començaran el proper 3 de desembre amb la conferència “La no història de les dones” que anirà a càrrec de la historiadora Assumpta Montellà.  Amb aquesta xerrada es vol denunciar la invisibilitat de la dona en els llibres i el poc reconeixement que ha tingut al llarg de la història. Aquesta activitat l’ofereix el Servei d’Informació i Atenció a les Dones (SIAD) del Consell Comarcal de l’Urgell. Tindrà lloc a l’Espai Cívic a les set del vespre i cal inscripció prèvia per assistir-hi.

El divendres 4 de desembre l’Associació LiKa de Lleida realitzarà un taller, a l’Espai Cívic, sobre sexualitat i parella dirigit a joves i adolescents que porta per títol “50 ombres per descobrir”. El taller proposa una visió del món “sense les ulleres imposades per la visió masclista”. Per poder participar del taller també cal fer una inscripció prèvia.

Un altre acte del Novembre Lila, tindrà lloc el divendres 11 de desembre amb una sessió de cinefòrum. Concretament es farà la projecció de la pel·lícula “Volar” dirigida per Bertha Gaztelumendi. Es tracta d’un documental on nou dones que han patit violència de gènere comparteixen un cap de setmana lluny de la seva vida quotidiana. El cinefòrum es farà també a l’Espai Cívic a les 19h i també serà necessari fer una inscripció prèvia.

Per tancar els actes del Novembre Lila, el diumenge 13 de desembre el Cor Eurídice ens oferirà el concert DONA (‘m) VEU al Teatre Casal Agramuntí. Un concert en veu femenina que dona veu a dones d’arreu del món a través de composicions de músics de les terres de Lleida. Aquest cor de les Borges Blanques compta amb dues integrants d’Agramunt. El concert tindrà lloc a les 12h del migdia i tot i ser l’entrada gratuïta caldrà fer reserva de seient.

A més, a l’Espai Cívic s’ha instal·lat la exposició Violència masclista en parella: desmuntem mites? que es podrà visitar fins al 23 de desembre en l’horari habitual d’obertura de l’espai.

Totes les activitats estan subjectes a les restriccions sanitàries marcades pel Departament  de Salut, amb aforaments limitats i per participar-hi cal fer inscripció prèvia a la web de l’Ajuntament.

 

La reserva prèvia per participar a les activitats del Novembre Lila es poden fer en aquest apartat del a web Agramunt.cat: http://www.agramunt.cat/actualitat/altres-publicacions/novembre-lila

Galeria d'imatges