Finalitzades les obres de rehabilitació de la coberta de l’Escorxador

S'acaba la primera fase del projecte d'arranjament i adequació de l'edifici

Finalització de les obres de rehabilitació de la coberta de l'Escorxador
Finalització de les obres de rehabilitació de la coberta de l'Escorxador

DIVENDRES 29 ABRIL 2022

La Diputació de Lleida i l’Ajuntament d’Agramunt han finalitzat les obres de la primera fase de rehabilitació de les cobertes de l’antic escorxador municipal. Les obres van començar el passat mes de novembre i al llarg d’aquests mesos s’ha dut a terme el projecte de rehabilitació de la coberta, després que una part d’aquesta s’ensorrés i l’Ajuntament d’Agramunt aconseguís el finançament per rehabilitar-la.

Concretament, les obres han consistit, primerament en un enderroc de totes les capes de coberta existents. Es van retirar totes les teules i es van conservar les que estaven en bon estat. Pel que fa a l'estructura de fusta s’ha realitzat un polit de tots els elements que es podien conservar i s’han instal·lat corretges, jàsseres i cavalls nous d'aspecte similar a l'existent.  Amb tot, s’ha prioritzat conservar l’aspecte original de l’estructura donat el seu valor històric. A la coberta, tenint en compte un futur ús de l’edifici, s’hi ha afegit 20cm d’aïllament i també s’hi ha pogut incloure una canal semioculta que ha permès minimitzar l’impacte a la façana.  Les encavallades existents s’han deixat i se’ls hi ha aplicat un tractament de neteja i sanejament, així com una capa de vernís. També s’han mantingut els ràfecs de l’edifici. Amb les obres, també s’ha previst la instal·lació d’un nou sistema de recollida d’aigües a l’exterior de l’edifici amb canals d'acer galvanitzat i baixants puntuals a la façana.

Com ha explicat l’alcaldessa d’Agramunt, Sílvia Fernàndez, “el nostre objectiu era arreglar la coberta que va quedar malmesa i suposava un perill. Un cop vam trobar el finançament per tirar endavant el projecte hem pogut fer les obres”. Fernàndez també ha explicat que des del consistori continuen buscant finançament per donar continuïtat el projecte i poder rehabilitar tot l’edifici.

Aquestes obres estan emmarcades dins el projecte “Paisatges de Ponent” i cofinançades pel Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, el fons FEDER de la Unió Europea, la Diputació de Lleida i l’Ajuntament d’Agramunt.

Galeria d'imatges