Agramunt demana un decret de menjadors que inclogui les AMPES

Aprovació del decret de menjadors per part de l'Ajuntament d'Agramunt

Imatge de la sessió plenària del 27.12.2018
Imatge de la sessió plenària del 27.12.2018

DIJOUS 03 GENER 2019

L'Ajuntament dAgramunt, amb l'objectiu de donar resposta a la recollida de signatures impulsada per l'Ampa de l'Escola Macià-Companys, va aprovar per unanimitat durant el Ple municipal del passat 27 de desembre una moció en la qual es posa en valor el servei de menjadors a les escoles com a espai educatiu integrat al projecte educatiu del centre. 
El text també demana que en els menjadors escolars es fomenti l'alimentació saludable mitjançant els productes de proximitat i de temporada al mateix temps que esdevingui un espai completament inclusiu on es tingui en compte la diversitat dels usuaris.
 
La moció, concretament, insta al Departament d'Educació a seguir treballant en el nou Decret de menjadors, que ha de substituir l'actual de l'any 1996, a través d'un debat complet i consensuat. En aquest sentit, i després de les reaccions que ha generat l'esborrany de document presentat pel Departament, el consistori demana que es trobi la fórmula legal per tal que les Ampes que ho desitgin, amb el suport del Consell Escolar del Centre, puguin seguir gestionant de forma directa l'espai menjador.
 
La moció arriba després que l'alcalde d'Agramunt, Bernat Solé, i la regidora d'Educació, Mercè Cases, es reunissin amb els membres de l'Ampa de lescola per parlar sobre aquest tema.