Inauguració del nou tram de la Via Verda de la Vall del Sió

Visita al tram de la Via verda de la Vall del Sió que uneix Agramunt i Puigverd d’Agramunt

DILLUNS 06 MAIG 2024

L'Ajuntament d'Agramunt ha presentat avui el nou tram de la Via Verda de la Vall del Sió, un segment cicloturístic de 600 metres que connecta el tram urbà d'Agramunt amb el recorregut existent. Aquesta obra, part del Pla Únic d'Obres i Serveis de Catalunya (PUOSC) 2020-2024, busca millorar la mobilitat sostenible entre Agramunt i Puigverd d'Agramunt, fomentar el turisme local i millorar la connectivitat amb la zona est de la vila.

El tram segueix l'antic camí que uneix els dos municipis al costat de la carretera L-303 i inclou un accés millorat al Parc de Riella d’Agramunt. Així mateix, es distancia de la via ràpida per augmentar la seguretat dels usuaris. El projecte, que ha comptat amb una inversió de gairebé 119.000 euros, ha estat finançat parcialment pel PUOSC, amb més de 64.300 euros.

La delegada del Govern a Lleida, Montse Bergés, juntament amb l'alcaldessa d'Agramunt, Sílvia Fernàndez, i altres autoritats locals, han recorregut el nou segment, destacant la seva importància com a eix de connexió entre diversos punts d'interès local i com a part d'un corredor més ampli que travessa tres comarques i quinze municipis.

Aquesta via no només facilita el desplaçament entre municipis sinó que també serveix com a atractiu turístic, ressaltant el patrimoni cultural, paisatgístic, arquitectònic i gastronòmic de la regió. Està previst que aquesta via connecti amb altres rutes existents, com la Ruta dels Castells i la Ruta de les Peixeres, enriquint així l'oferta turística del territori.

L'obra forma part d'una ruta més gran de 74 quilòmetres que promou un turisme familiar i sostenible, facilitant l'accés al patrimoni històric i natural al llarg de la Vall del Sió. Amb senyalització unitària i accessos a estacions de tren en els seus extrems, la ruta està dissenyada per ser accessible i gaudida tant per residents com per visitants.

Galeria d'imatges