Inaugurada la mostra ‘Guillem Viladot. Retalls. Formes trobades’

L'exposició formada per objectes de ferro es podrà veure fins a l'1 de desembre

Presentació de la mostra al Pati de l'IEI
Presentació de la mostra al Pati de l'IEI

DIVENDRES 08 NOVEMBRE 2019

Ahir a la tarda es va inaugurar la mostra “Guillem Viladot. Retalls. Formes trobades” a l’Institut d’Estudis Ilerdencs. La inauguració va comptar amb la participació del president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn, de l’alcalde d’Agramunt, Bernat Solé; del director de la Fundació, Pau Minguet; de la responsable de tractar el fons, la Cap del Servei d’Arxius de la Diputació, Teresa Ibars, i la regidora de cultura a l’Ajuntament d’Agramunt, Amanda Cardona.

L’exposició mostra 10 objectes de ferro del període de mitjans dels anys vuitanta fins a la mort de Viladot, que és el moment que l’artista va materialitzar la majoria dels anomenats ‘Objectes de Companyia’: assemblatges entre diversos objectes que, empeltats els uns dels altres, originaven noves realitats, noves memòries i totes estaven confeccionades a base de retalls de ferro sense cap mena d’intervenció. El treball de Viladot consistia a trobar l’escultura, seleccionar el retall de ferro i pensar com convertir-la en una obra. En alguna d’elles a més, hi afegia elements com filferro o trossos de fusta que creaven un diàleg visual entre el metall i els elements que formaven l’escultura.

La mostra es podrà veure al Pati de l’IEI fins al proper 1 de desembre i forma part de la programació d’actes per commemorar el vintè aniversari del traspàs de Viladot.

Galeria d'imatges