INAUGURADA L'EXPOSICIÓ SOBRE LA GUERRA CIVIL A AGRAMUNT

Es pot visitar fins el 16 de maig a la plaça de l'Església

Moment de la inauguració de l'exposició.
Moment de la inauguració de l'exposició.

DIMARTS 06 ABRIL 2021

La plaça de l’Església acull fins el proper 16 de maig l’exposició ‘La frustració de l’esperança. La Guerra Civil a Agramunt’, un recull en imatges i documents, basat en el llibre editat al 2014 per la revista Sió i que fa un repàs anys que van des de la Segona República fins a la primera postguerra.

El conseller d’Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència, Bernat Solé, acompanyat de l’alcaldessa d’Agramunt, Sílvia Fernàndez, i del vicepresident quart de la Diputació, Ferran Accensi, van ser els encarregats d’inaugurar la mostra. Prèviament, van fer una ofrena floral al monument a les víctimes dels bombardejos de la Guerra Civil, ubicat al costat de l’església de Santa Maria.

L’acte va comptar amb la participació de dues alumnes de l’Escola Municipal de Música d’Agramunt, que van interpretar: Lascia ch'io panga, Signore della cime i El cant dels ocells i les explicacions van anar a càrrec de l’historiador Ramon Bernaus i Santacreu, autor dels textos de l’exposició.

Actes en commemoració del 83è aniversari del bombardejos

A banda de l’exposició, amb motiu del 83è aniversari dels bombardejos, el passat 5 d’abril es va fer una jornada de portes obertes al refugi de l’església i la sirena del campanar va sonar a les 9.30 hores, a l’hora que aproximadament van caure les bombes de l’aviació italiana sobre Agramunt.