Inici d'una nova fase de les obres de l'Antic Escorxador

Després de finalitzar la primera fase el 2022 amb la rehabilitació de les cobertes, la propera etapa inclou obres interiors planificades fins al 2025 per satisfer diverses demandes històriques, com la creació d'un arxiu municipal i espais per a imatgeria festiva, l'Espai Sió, una sala d'exposicions temporals i un pati central per a esdeveniments

DIMECRES 22 NOVEMBRE 2023

Aquesta setmana s'ha iniciat una nova fase del projecte per rehabilitar l'antic Escorxador i transformar-lo en un equipament cultural. L'empresa Serveis i Projectes Begues, S.L. ha començat a fer els enderrocs necessaris a l'interior de l'edifici i, a causa de les obres, s'han vist reduïdes les places d'aparcament.

Aquesta fase està íntegrament finançada per l'1% cultural de les obres del Canal Segarra- Garrigues gràcies a un conveni que se signà l'any 2010 entre el Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació i el d'Agricultura, Alimentació i Acció Rural, on es van planificar un seguit d'actuacions de rehabilitació i millora del patrimoni cultural lleidatà.

Així doncs, els diferents consistoris van anar fent passos per tal de convertir aquesta iniciativa en una realitat i a l'abril de l'any 2022 es va donar per finalitzada la primera fase d'aquest projecte amb la rehabilitació de les cobertes.

Ara, seguidament dels enderrocs, es preveu que s'iniciïn les obres interiors que es poden allargar fins a l'any 2025 i que finalment donaran resposta a diverses mancances i demandes històriques com la creació d'un arxiu municipal; un vestíbul a doble alçada per col·locar-hi la imatgeria festiva local; l'Espai Sió, dedicat a l'entorn natural de la Ribera del Sió, però que també farà les funcions de sala polivalent; una sala d'exposicions temporals d'uns 80 m², i un pati central a l'aire lliure, amb capacitat per a 150 persones i accés directe des del carrer per fer-hi presentacions, conferències i concerts de petit format.