COL·LOQUEN UNA XARXA A LA PORTALADA DE L’ESGLÉSIA PER PROTEGIR-LA DELS NIUS DE LES ORENETES

Prèviament, s’ha netejat, aprofitant l’època de migració d’aquests ocells

Moment de la instal·lació de la xarxa protectora.
Moment de la instal·lació de la xarxa protectora.

DIMECRES 03 FEBRER 2021

L’Ajuntament d’Agramunt, d’acord amb el cos d’Agents Rurals, ha retirat els nius d’oreneta de la portalada de l’església de Santa Maria i ha instal·lat una malla protectora per tal de protegir-la de la degradació que aquests ocells causen durant el període de nidificació.

Per aquest motiu, l’actuació s’ha fet a finals de gener, abans que retornin del sud, on migren durant l’hivern, i iniciïn el període de nidificació en els espais habituals.

La xarxa protectora s’ha col·locat damunt de la portalada romànica del segle XIII, declarada Bé Cultura d’Interès Nacional (1931) i on en els darrers anys les orenetes hi acostumaven a nidificar, intensificant així el procés de degradació de les arcades.

Aquest és el segon cop que es du a terme aquesta actuació. La primera es va fer l’any 2016, just després de la restauració de la façana. Tot i que va resultar efectiva, en els darrers anys les orenetes han tornat a niar a la façana, per la qual cosa s’ha cregut convenient repetir l’operació.

La previsió es mantenir aquesta xarxa durant dos anys, que és el període establert perquè les orenetes busquin altres espais per nidificar.