Instal·len senyals lluminosos per reduir la velocitat a l’entrada d’Agramunt

El Govern atén finalment una petició de l’Ajuntament per millorar la seguretat a l’entrada del municipi

Senyal lluminós instal·lat a la C-14 al seu pas per Agramunt.
Senyal lluminós instal·lat a la C-14 al seu pas per Agramunt.

DIVENDRES 17 MARÇ 2023

Aquesta setmana s’han instal·lat dos senyals lluminosos (amb led solar) a l’entrada del municipi.  La instal·lació ha anat a càrrec del Departament de Carreteres de la Generalitat desprès d’haver atès una petició dels veïns d'Agramunt recollida per l’Ajuntament d’Agramunt. Concretament, es tracta de dos senyals de velocitat 50 que s’han instal·lat, a l’entrada d’Agramunt a la C-14 al seu pas pel tram urbà. La pantalla que incorporen els senyals, que indica la velocitat del vehicle, és per conscienciar que s’ha de reduir la velocitat. Aquests senyals són molt més visibles a la nit que un senyal normal gràcies a la lluminositat que desprenen els leds incorporats.

 

L’Ajuntament fa temps que està mantenint reunions amb la Generalitat amb l’objectiu de millorar la seguretat a la intersecció  de la C-14 amb l'LV-3025, i la instal·lació d’aquests senyals era una demanada reivindicada des fa temps pel consistori. Fruit d’aquestes trobades, i tal com va informar el secretari de Mobilitat i Infraestructures de la Generalitat de Catalunya, Marc Sanglas a finals del mes passat, en breus s’adjudicarà la redacció del projecte constructiu "Rotonda a la intersecció de la C-14 al PK 89+375 amb l'LV-3025 al PK 20+375”, que ha de donar solució a la mobilitat en aquest punt de la vila.

 

Cal recordar que l’objectiu de l’Ajuntament d’Agramunt és millorar la seguretat viària dels vehicles, però també dels ciutadans, reduint la velocitat dels vehicles a l’entrada del municipi, i la canalització del trànsit al seu pas per part del nucli urbà. També es reduirà el risc que hi ha actualment en la incorporació de vehicles des dels vials que donen a la intersecció.

Galeria d'imatges