L’ABS d’Agramunt vol recuperar el nombre de sanitaris que li pertoquen

Els alcaldes i alcaldesses de tots els pobles afectats elaboren un manifest conjunt per protestar per les mancances de personal sanitari

Lectura conjunta del manifest que han fet avui els alcaldes i alcaldesses de l’ABS d’Agramunt
Lectura conjunta del manifest que han fet avui els alcaldes i alcaldesses de l’ABS d’Agramunt

DILLUNS 20 MARÇ 2023

Els alcaldes i alcaldesses dels divuit pobles que formen part de l’Àrea Bàsica de Salut d’Agramunt, que inclou cinc municipis des de Plans de Sió a Preixens, han elaborat un manifest conjunt per reclamar la dotació de personal necessari per poder oferir un servei de qualitat.

Una representació de nou alcaldes i alcaldesses han explicat aquest matí als mitjans el seu desacord per les mancances de personal que el departament ha anat aplicant sense tenir en compte les necessitats reals del servei. Aquest matí han llegit un manifest per reclamar la dotació de personal i per demanar al Departament que resolgui de manera urgent la manca de metges de família.

L’Àrea bàsica de salut d’Agramunt dona cobertura a una població aproximada d’uns 7.000 habitants de forma directa, i de forma indirecta a una gran quantitat d’usuaris més de poblacions veïnes atrets pel servei sanitari exemplar que s’hi duia a terme.  A l’ABS d’Agramunt li corresponen cinc metges i mig, i des de fa més d’un any, només disposa de tres metges a jornada sencera i un metge amb reducció de jornada. Aquesta mancança de personal ha fet que es deixés de prestar el servei presencial de metge en tots els pobles excepte Agramunt.  El que han reclamat sobretot els alcaldes dels nuclis més petits, és que per una banda se’ls demana que potenciïn el món rural, i només reben retallades dels serveis bàsics.

Amb l’actuació conjunta d’avui s’ha reclamat una vegada més recuperar els sanitaris per poder continuar oferint un servei de qualitat i amb aquesta acció també s’ha volgut informar als veïns i veïnes dels pobles de la situació actual i de la iniciativa promoguda pels alcaldes. També s’ha agraït la feina, la dedicació i l’esforç dels professionals de l’ABS d’Agramunt per superar les mancances de personal i seguir oferint el millor servei possible als pobles.

Per acabar, els alcaldes i alcaldesses han instat als seus veïns i veïnes a sumar-se a una recollida de signatures per poder-les fer arribar al Departament de Salut. La recollida de signatures es farà a tots els municipis fins al 31 de març.

Fitxers adjunts

Galeria d'imatges