L’AJUNTAMENT CONDEMNA ELS DANYS CAUSATS AL PILAR D’ALMENARA

Els Mossos d’Esquadra investiguen l’autoria de les pintades

Les pintades al Pilar d'Almenara
Les pintades al Pilar d'Almenara

DIJOUS 18 MARÇ 2021

L’Ajuntament d’Agramunt condemna els danys causats al Pilar d’Almenara arran de l’aparició d’unes pintades en el tram de les escales. En aquest sentit, recorda que la torre de guaita, del segle XI, està declarada Bé Cultural d’Interès Nacional i que, per la gent del territori, té un valor sentimental com a element indissociable del paisatge de la Serra d’Almenara.

Tant l’Ajuntament com el propietari presentaran una denúncia per esbrinar l’autoria de les pintades, un fet que els Mossos d’Esquadra ja estan investigant. Així mateix, per la tipificació del Pilar com a BCIN, qualsevol actuació per eliminar les pintures es consensuarà abans amb el Departament de Cultura.

Concretament, es tracta de dues pintades de gran format, que es poden veure des de l'exterior de la torre, més diverses pintades interiors. Als grafits exteriors s'hi pot veure una pintada paral·lela a les escales d'accés a la torre, on s'hi pot llegir ‘Sebok'; també n'hi ha una de més petita amb tres lletres ‘CHP'. A part, hi ha una tercera pintada molt menor que sembla una possible firma.

A la part interior, hi ha pintat un rostre i diverses pintades en forma de signatura.