L’Ajuntament d’Agramunt aprova el seu pla d’igualtat intern

El Pla d'igualtat inclou dos protocols per prevenir l’assetjament

Moment de la votació de l’aprovació del Pla d’Igualtat on tots els grups municipals van votar a favor.
Moment de la votació de l’aprovació del Pla d’Igualtat on tots els grups municipals van votar a favor.

DIVENDRES 29 JULIOL 2022

El ple de l’Ajuntament d’Agramunt va aprovar per unanimitat en la seva darrera sessió, celebrada ahir dijous 28 de juliol, el Pla d’Igualtat d’Oportunitats 2022-2026 presentat pel govern municipal. Es tracta d’un document estratègic i transversal que permetrà a l'administració garantir la igualtat efectiva entre dones i homes en l'àmbit laboral.

Segons va explicar la regidora d’Igualtat, Amanda Cardona, es tracta d’un “document clau per tal de dirigir i millorar les polítiques i accions que ja es porten a terme de forma interna a l’ajuntament”. D’aquesta manera, l’Ajuntament ratifica el compromís per erradicar totes les formes de desigualtat i continuar treballant cap a una societat d’igualtat d’oportunitats entre homes i dones i sense cap discriminació.

Per elaborar el pla s’ha creat un comitè d’igualtat, format per representants de l’equip de govern i representants sindicals, que han dut a terme diferents reunions per recollir les propostes i arribar a un consens per redactar el pla d’igualtat intern.

Durant la sessió plenària també es van aprovar per unanimitat dos protocols. Un per a la prevenció, l’actuació i la resolució de situacions d’assetjament sexual, assetjament per raó de sexe i assetjament per raó d’orientació o identitat sexual, i un segon protocol per a la prevenció i abordatge de l’assetjament psicològic laboral a l’Ajuntament d’Agramunt 

Un altre dels punts que es va sotmetre a votació plenària va ser la declaració de l’edifici de l’Escola Macià-Companys bé d’interès local. Tots els grups van votar a favor de registrar com a BCIL aquest edifici municipal. Un edifici que cal protegir per tal que no perdi la coherència genuïna a causa d’intervencions sobre la construcció original i perquè aplega prou interessos i valor històric, patrimonial i cultural.

L’ajuntament ple també es va adherir al manifest en defensa de les banquetes arbrades del Canal d’Urgell i el seu entorn, i va aprovar la modificació de la taxa de prestació del servei d’assistència i estada en llars i residencies de la tercera edat per poder anar adaptant els preus de la residència d’Agramunt als preus fixats per la Generalitat, i que ara estan per bastant per sota. Ara s’ha aprovat un augment del 10% de la taxa.