L’Ajuntament d’Agramunt aprova una modificació de pressupost per millorar l’accés al Pilar d’Almenara

La sessió plenària modifica la taxa de la llar d’infants municipals I2 per adaptar-la a l’acord marc del Departament d’Educació per finançar part del cost que tenen les famílies

Sessió plenària celebrada el 26 de maig a la sala de plens de l'Ajuntament
Sessió plenària celebrada el 26 de maig a la sala de plens de l'Ajuntament

DIVENDRES 27 MAIG 2022

L’Ajuntament d’Agramunt va celebrar ahir al vespre una sessió ordinària de l’Ajuntament Ple. A la sessió es va aprovar amb els vots a favor dels regidors d’Acord d’Esquerra i l’abstenció dels regidors de Junts per Agramunt, una modificació de crèdit que permetrà l’habilitació d’una nova partida que servirà per dur a terme les obres que permetran millorar l’accés al Pilar d’Almenara. A més, tal com va explicar l’alcaldessa Sílvia Fernàndez, l’equip de govern està treballant des de fa molt temps, en la redacció d’un conveni de cessió amb la propietat d’aquest espai que s’espera que ben aviat pugui quedar resolt.

Ahir al vespre, també es va modificar per ple la taxa de prestació del servei de la Llar d’Infants Municipal l’Era d’Agramunt. Aquesta modificació de les ordenances fiscals es va portar al Ple desprès de rebre la notificació oficial de la Generalitat de la gratuïtat del curs Infantil 2 per al proper curs 2022-2023. Per aquest motiu, es van regular els preus públics a la normativa  marcada per la Generalitat que fixa un horari marc gratuït de les 9 a les 12h i de les 15 a les 17h i del mes de setembre al mes de juny. Per tal d’oferir un ventall més ampli d’hores i dies per aquelles famílies que ho necessiten, es van regular les tarifes de les hores i els mesos que no queden inclosos dins l’horari i calendari marc.  La modificació d’aquesta taxa es va aprovar amb els vots a favor del grup d’Acord d’Esquerra i els vots en contra del grup Junts per Agramunt.

Per unanimitat de tots els regidors assistents al ple, també es va aprovar sol·licitar al Consell Comarcal de l’Urgell la declaració com a festa d’interès tradicional comarcal, la mostra Dvins que se celebra a la nostra població.

També es va aprovar per unanimitat l’aprovació definitiva de la declaració d’utilitat pública i la necessitats d’ocupació del Projecte Fase 3A- Nou bombament i canonada d’abastament a la Donzell, T.M d’Agramunt, i l’adhesió al grup  d’acció local (GAL) Associació Leader de Ponent.