L’Ajuntament d’Agramunt decideix obrir les piscines municipals aquest estiu

L’obertura de les piscines estarà regulada a les condicions sanitàries fixades i amb una regulació important de l’aforament

DIMECRES 10 JUNY 2020

L’Ajuntament d’Agramunt ha decidit obrir les piscines municipals ja que ha considerat que és un servei públic i que són unes instal·lacions que fan una funció social. La voluntat del consistori és garantir que tothom es pugui refrescar aquest estiu.

Per aquest motiu, i per poder obrir amb totes les garanties possibles, les instal·lacions s’adaptaran a les mesures fixades per les autoritats sanitàries per la prevenció contra la Covid-19. Així, les piscines s’obriran al públic amb unes mesures molt diferents a anys anteriors i totes pensades per poder garantir la seguretat de tots els usuaris.

Cal tenir en compte que l’ajuntament ha fet un gran esforç per poder obrir les instal·lacions en una situació complicada que farà augmentar els costos per neteja i desinfecció, per l’ampliació de personal i per les tasques de manteniment. Per això, es demana als usuaris que en facin un bon ús aquest estiu.

Està previst que les piscines municipals d’Agramunt obrin el proper 22 de juny i la temporada s’allargui fins a finals del mes d’agost. L’horari serà de 10 a 21h de dilluns a diumenge. El canvis més importants que s’aplicaran són per una banda la regulació de l’aforament, el sistema d’abonaments i que aquest any només podran fer ús de les piscines municipals les persones que estiguin empadronades a Agramunt.

L’aforament es regularà per franges horàries segons les edats dels usuaris amb intervals de temps sense públic que serviran per fer treballs i tasques de desinfecció. Per aquest motiu, aquest any s’habilitarà una porta d’entrada i una altra porta diferent de sortida.

 

Regulació aforament

Una de les mesures més importants serà la regulació de l’aforament per garantir que no hi hagi aglomeracions dins les instal·lacions. Els usuaris podran fer ús de la piscines en diferents franges horàries pensades perquè en puguin gaudir totes les edats. L’usuari, en cas de poder entrar en diferents franges per diferents motius, haurà d’escollir-ne una ja que només podrà entrar una vegada al dia a la piscina. 

  • De les 10 a les 13h: obert a tota la població (entre setmana en aquesta franja horària també es faran cursets de natació)
  • De les 13.30h a les 16h: recomanada a majors de 18 anys
  • De les 16.30h a les 18.30h: recomanada a famílies
  • De les 19h a les 21h: recomanada a famílies

 

Tipus d’abonaments

Un altre dels canvis més importants és el tema de l’abonament per entrar a les piscines. Aquest any no es podrà fer un abonament de temporada ni abonaments mensuals, sinó que hi haurà abonaments quinzenals. Tampoc hi haurà el carnet comarcal. Els usuaris hauran de treure un abonament que serà vàlid durant uns dies consecutius i només ho podran fer persones que estiguin empadronades al municipi.

Hi haurà cinc  modalitats d’abonament: un que anirà del 22 de juny al 05 de juliol; un altre que serà vàlid del 06 al 19 de juliol; un tercer del 20 de juliol al 02 d’agost; un quart que anirà del 03 al 16 d’agost, i un últim que serà vàlid del 17 al 30 d’agost.

A cada principi de quinzena, es podran adquirir els abonaments. El preu d’aquests abonaments serà de 12€ per als adults i 8€ per al menors fins a 17 anys. Els abonaments es podran treure a l'inici de cada torn, aquestes són les dates:

  • 11 de juny: data d'inici per treure l'abonament del 22 al 5 de juliol
  • 22 de juny: data d’inici per treure abonament del 6 al 19 de juliol
  • 06 de juliol: data d’inici per treure abonament del 20 al 02 d'agost
  • 20 de juliol: data d’inici per treure abonament del 03 al 16 d'agost
  • 03 d'agost: data d’inici per treure abonament del 17 al 30 d'agost

S’aplicaran descomptes del 50% del cost de l’abonament per a famílies nombroses o monoparentals que s’aplicaran a tots els seus membres. També es faran descomptes del 50%  a les persones amb una disminució igual o superior al 33%.

 

Altres informacions importants

Aquest any els menors de 14 anys hauran d’anar sempre acompanyats d’un adult i no es faran autoritzacions perquè puguin entrar sols a la piscina. L’entrada per a persones majors de 65 anys estarà permesa però des de l’ajuntament es recomana a aquest col·lectiu que intenti evitar instal·lacions públiques com les piscines. A diferència d’anys anteriors, els majors de 65 anys si que hauran de pagar l’abonament que tindrà un cost de 3€.

També es penalitzarà a aquells usuaris que s’hagin tret un abonament per una quinzena concreta i no facin un ús continuat de la piscina durant aquells dies.

Totes aquestes mesures s’han pres per l’actual situació per la pandèmia de la Covid-19 i per garantir en tot moment la salut i la seguretat de tots els usuaris que facin ús de la instal·lació.