L’Ajuntament d’Agramunt dissenya un programa d’activitats culturals per als mesos de juliol i agost

La programació inclou una nova edició del Cicle Racons

Programació "Estiu Actiu" 2020
Programació "Estiu Actiu" 2020

DIJOUS 02 JULIOL 2020

L’àrea de cultura de l’Ajuntament ha dissenyat una programació d’activitats i espectacles per als propers mesos de juliol i agost sota el nom “Estiu actiu”. La finalitat d’aquesta programació és per una part la reactivació del sector cultural i de les arts escèniques i per l’altra continuar oferint propostes de diferents disciplines artístiques per fer gaudir a la població i pensades per a tots els públics. La programació a més de les propostes organitzades des de l’ajuntament, també inclou actes organitzats per entitats, establiments o fundacions locals, i la celebració de la Diada de Sant Jordi que enguany s’ha traslladat a l’estiu.

Tota la programació es podrà consultar de forma online al web www.agramunt.cat/estiu2020. De moment no es farà agenda en format paper i s’anirà ampliant a mesura que es tanquin noves activitats.

Cicle Racons

Dins de la programació, s’ha inclòs una nova edició del Cicle Racons que aquest any està format per tres espectacles musicals i les sessions de cinema a la fresca als pobles del municipi.

El primer concert del cicle tindrà lloc el proper dimecres 8 de juliol amb l’actuació del cantautor Xavier Mayora que presentarà el seu darrer disc Anartista. El concert es farà al carrer Sió i l’entrada serà gratuïta amb aforament limitat per això caldrà fer una reserva prèvia.

Meritxell Gené acompanyada de Txabi Ábrego seran els encarregats de posar música al Sent Viladot d’enguany a la Masia Isidori el 17 de juliol, i el duet de guitarristes format per Maria Ribera i Jordi Sàbat oferiran un altre concert el 19 d’agost.

Els pobles del municipi, Mafet, Montclar, La Donzell i Les Puelles oferiran diferents sessions de cinema a la fresca.

Diada de Sant Jordi al juliol

Aquest any la Diada de Sant Jordi s’ha trasllat al 23 de juliol, i per celebrar aquest dia s’ha organitzat un programa detallat d’activitats. La jornada començarà amb un espectacle infantil que es farà a les 11h del matí al Parc de Riella.  A la tarda, a partir de les 17.30h a l’Espai Guinovart es farà l’entrega de premis del Certamen Literari de Sant Jordi 2020 en la categoria d’adults i la presentació de dos llibres: Fer les amèriques de Tàrrega a Cartago, de Mª Tresa Anyé, i Biografía de un poeta perdido, d’Enric Kahn.

Per cloure la jornada, es farà l’espectacle inspirat en el Llibre de les vellicositats de Guillem Viladot. Aquest es farà a les 21.30h al Teatre Casal Agramuntí i el preu de les entrades serà de 6€. Aquest espectacle formava part del Cicle Brots, per aquest motiu les entrades ja adquirides per aquest espectacle que s’havia de fer el passat 4 d’abril, així com els abonaments del cicle, seran vàlids per aquest dia.

20è aniversari de la mort de Viladot

A finals de l’any passat 2019 van tenir lloc els actes de commemoració del 20è aniversari de la mort de Guillem Viladot. Uns actes que també estaven previstos per al primer trimestre d’aquest any 2020 però que es van haver de posposar en motiu de la crisi sanitària. Des de l’ajuntament s’ha recuperat els actes previstos i es faran el proper 25 de juliol.

A les 12h del migdia a Lo Pardal tindrà lloc la conferència-recital La poesia de GV que anirà a càrrec del crític literari Xavier Garcia. A la tarda, es farà la presentació de la ruta “Els tòtems de Guillem Viladot”. Un conjunt de 18 tòtems formats per elements visuals, textos i poesia visual de l’artista agramuntí que estaran ubicats en diferents punts d’Agramunt formant una ruta poètica.

Mesures de seguretat per la Covid-19

Tots els espectacles i activitats organitzats des de l’Ajuntament compliran amb les mesures sanitàries i de seguretat previstes per a la contenció de la Covid-19. Per aquest motiu els aforaments de les activitats seran limitats per poder garantir la distància interpersonal i serà necessari fer una reserva prèvia per a cada esdeveniment. Els seients s'assignaran per ordre d'inscripció. A més, a les entrades i sortides dels espectacles hi haurà dispensadors de gel hidroalcohòlic  i serà obligatori l'ús de la mascareta per entrar i sortir i sempre que no es pugui garantir la distància de seguretat. Els espais on es facin les activitats estaran senyalitzats amb indicacions perquè les entrades i sortides es puguin fer de manera esglaonada per evitar aglomeracions.

Consulta la programació al web www.agramunt.cat/estiu2020