L’Ajuntament d’Agramunt repartirà gratuïtament ampolles per diluir l’orina dels gossos

Aquesta acció s’emmarca dins la campanya de sensibilització dels animals de companyia engegada pel consistori

Ampolles que es repartiran als propietaris de gossos.
Ampolles que es repartiran als propietaris de gossos.

DILLUNS 11 MARÇ 2024

A partir del dimecres 13 de març l’Ajuntament d’Agramunt distribuirà gratuïtament ampolles de plàstic perquè les persones que tenen un gos netegin l’orina de les seves mascotes a la via pública. Aquesta acció s’emmarca dins la segona fase de la campanya de sensibilització dels animals de companyia engegada des del consistori a principis d’any.

Concretament, per poder recollir aquesta ampolla, caldrà tenir el gos inscrit i donat d’altra al registre censal municipal. En cas que els propietaris no tinguin censats els seus animals de companyia, caldrà dur a terme aquest tràmit a les mateixes oficines de l’Ajuntament.

Com detalla la regidora de l’àrea, Elena Pascuet, “impulsem el repartiment gratuït de les ampolles com a campanya de sensibilització amb l'objectiu de minimitzar l'impacte dels orins dels gossos al carrer en diferents espais públics, façanes i mobiliari urbà”. 

A més de provocar males olors, els orins són corrosius i malmeten elements del mobiliari urbà com bancs, fanals, papereres o senyals, a més de la degradació d’algunes façanes. Per aquest motiu, l’objectiu de la regidoria és donar eines per corregir entre tots actituds incíviques i fomentar entre tots una tinença responsable d’animals.

Per fer un bon ús de l’ampolla, es recomana als propietaris omplir-ne 3/4  amb aigua de l’aixeta i  1/4  amb  vinagre, tal com ja s'indica en la pròpia ampolla. Posteriorment, aquest contingut és el que s’ha d’abocar directament sobre l’orina del gos

Les ampolles es podran recollir en horari d’atenció al públic (de dilluns a divendres de 09 a 14h i els dijous de 16.30 h a 19 h) a les oficines de l’Ajuntament.