L’AJUNTAMENT PROPOSA A CULTURA COMMEMORAR L’ANY VILADOT

El consistori vol comptar amb el suport institucional per celebrar els 100 anys de l’artista

Reunió entre el consistori, la fundació i la ILC a l'Ajuntament d'Agramunt
Reunió entre el consistori, la fundació i la ILC a l'Ajuntament d'Agramunt

DIJOUS 13 MAIG 2021

L’alcaldessa Sílvia Fernàndez, la regidora de cultura Amanda Cardona i el director de la Fundació Privada Guillem Viladot Pau Minguet es van reunir el passat dimarts 11 de maig amb el director de la Institució de les Lletres Catalanes Oriol Ponsatí-Murlà. Durant la trobada, van presentar-li la proposta que l’Ajuntament d’Agramunt i la Fundació ha fet arribar al Departament de Cultura de la Generalitat perquè la celebració del centenari del naixement de Guillem Viladot pugui ser objecte de commemoració oficial per part de la Generalitat de Catalunya.

L’any que ve se celebraran els cent anys del naixement de Guillem Viladot, i el consistori ha cregut oportú presentar el projecte per poder comptar amb el suport institucional i aconseguir que el 2022 sigui Any Viladot. El Govern de la Generalitat de Catalunya commemora anualment esdeveniments i personalitats històriques, artístiques, científiques o culturals amb l'objectiu de posar en relleu, recuperar i divulgar la memòria d’aquests fets o persones rellevants que han deixat empremta en el patrimoni col·lectiu dels catalans.

Guillem Viladot ha tingut sempre un paper rellevant dins el panorama cultural i artístic del nostre país, i la seva obra plàstica, així com els seus escrits a la premsa o la seva vessant més literària fan que esdevingui un personatge polifacètic amb un ampli llegat encara per descobrir.

Des de l’Ajuntament d’Agramunt conjuntament amb la Fundació Privada Lo Pardal i la col·laboració d’institucions i entitats ja s’està treballant amb els actes de celebració del centenari.

Galeria d'imatges