L’ESPAI BROSSA REUNEIX A BROSSA, IGLÉSIAS DEL MARQUET I VILADOT

Recupera la primera exposició de poesia concretat de l’estat, que ja es va veure l’any 2019 a Lo Pardal

Imatge de l'exposició.
Imatge de l'exposició.

DILLUNS 01 MARÇ 2021

La Fundació Joan Brossa de Barcelona acull fins el 18 de juliol l’exposició Poesia Concreta. Joan Brossa, Josep Iglésias del Marquet, Guillem Viladot. Petite Galerie, Lleida 1971, un projecte que recupera la primera exposició sobre poesia concreta que es va fer a Catalunya.

A cura d’un equip d’experts en els tres autors com són Manuel Guerrero, Pau Minguet i Jesús Navarro, a part de l’àmbit dedicat estrictament a la reconstrucció de l’exposició del 1971 a Lleida sobre poesia concreta, la proposta expositiva que es pot veure a la Fundació Joan Brossa amplia el corpus d’obres dels tres autors emmarcades a la dècada dels setanta. D’aquesta manera, es contextualitzen totes les facetes d’aquests tres creadors singulars a la vegada que es documenta el moment precís de l’eclosió de la poesia concreta al nostre país.

L’exposició conté unes 150 obres entre les que destaquen tres pòsters inèdits de Joan Brossa de l’any 1972 d’alt contingut polític; una selecció de les postals nord-americanes a una noia de Barcelona de Josep Iglésias del Marquet, una mostra Mail Art única al país; i la col·lecció d’edicions de poesia experimental “Lo Pardal”, projecte liderat per Guillem Viladot.

Tot i que no es va poder fer acte d’inauguració a causa de les restriccions de la Covid-19, l’alcaldessa, Sílvia Fernàndez, i la regidora de Cultura, Amanda Cardona, van visitar l’exposició, on van coincidir amb el director de la Fundació Lo Pardal, Pau Minguet, i alguns membres de la família Viladot.