La comarca de l'Urgell activa una campanya per promoure el reciclatge d’envasos de vidre a l’hostaleria

El sector de l’hostaleria i la restauració genera el 50% dels residus d’envasos de vidre d’un sol ús

Presentació de la campanya amb la participació de l'alcaldessa Sílvia Fernàndez
Presentació de la campanya amb la participació de l'alcaldessa Sílvia Fernàndez

DIMECRES 02 JUNY 2021

Agramunt formarà part de la campanya informativa adreçada a establiments d’hostaleria i restauració que el Consell Comarcal de l’Urgell i l'empresa Ecovidrio ha posat en marxa.

Es tracta d'una campanya que es realitzarà als municipis d’Agramunt, Bellpuig i Tàrrega, amb l’objectiu de facilitar-los el reciclatge dels residus de vidre.

La campanya es durà a terme en tres setmanes, i durant aquest període, un equip d’informadors ambientals acreditats visitaran més de 150 establiments d’aquestes tres poblacions – principalment bars, cafeteries i restaurants – amb la finalitat d’informar-los sobre la correcta separació dels residus d’envasos de vidre i recordar-los les obligacions que tenen els establiments comercials en matèria de gestió de residus.

En aquest sentit, es farà incidència en el compliment de la normativa vigent a Catalunya i al municipi, que disposa l’obligatorietat de separar en origen els residus. Per això, durant la campanya es verificarà en successives visites si els establiments fan una correcta separació dels residus d’envasos de vidre que generen.

Després d’una primera fase d’informació i anàlisi de les necessitats, la campanya també vol potenciar la dotació de recipients per facilitar la separació i el transport dels residus d’envasos de vidre fins al contenidor. Per això, gràcies a la col·laboració amb l’entitat sense ànim de lucre Ecovidrio, es lliurarà de forma gratuïta als establiments que ho sol·licitin cubells de diferents capacitats en funció del volum de residus que generin. 

A més, el treball de camp també permetrà detectar noves ubicacions on  serà adient col·locar nous contenidors de vidre amb sistema d’elevació per tal de facilitar el buidat de grans quantitats de residus de vidre, un fet que facilita el reciclatge als grans generadors d’aquest residu, com són els bars i restaurants.

Aquesta campanya s’emmarca en la voluntat del Consell Comarcal de l’Urgell i els ajuntaments de les poblacions participants, juntament amb la societat  Ecovidrio d’impulsar mesures adreçades a fomentar la recollida selectiva de residus municipals. La Unió Europea ens marcava recollir selectivament el 50% dels residus l’any 2020.  

El sector de l’hostaleria i la restauració genera gairebé el 50% dels residus d’envasos de vidre d’un sol ús que es comercialitzen a tot l‘Estat, de manera que és un sector clau per a la consecució dels objectius de reciclatge. Per això, aconseguir el compromís dels professionals del sector i consolidar hàbits sostenibles suposa una millora significativa en la lluita contra el canvi climàtic.