LA CONSELLERA D’AGRICULTURA ENTREGA LES ESCRIPTURES DE LA CONCENTRACIÓ PARCEL·LÀRIA D’AGRAMUNT

Els propietaris les podran recollir a l’Ajuntament a partir del 19 de maig, de 12 a 14 hores

Acte de lliurament de les escriptures
Acte de lliurament de les escriptures

DIMECRES 12 MAIG 2021

La consellera d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Teresa Jordà, ha entregat avui les escriptures de la concentració parcel·lària d’Agramunt a quatre dels 800 propietaris de finques incloses al reg del canal Segarra-Garrigues. En un acte simbòlic de lliurament (al propietari més gran i més jove, a una dona i al titular de la finca on s’ha fet l’acte), la consellera s’ha mostrat convençuda que la concentració millorarà les condicions de treball dels propietaris i la rendibilitat de la terra, la qual cosa garanteix el relleu generacional.

L’alcaldessa d’Agramunt, Sílvia Fernàndez, que ha assistit a l’acte acompanyada del regidor d’Agricultura, Ramon Boncompte, ha assegurat que “avui és un dia històric, en el que queda palesa la bona feina feta per moltes persones”. Així mateix, ha destacat l’oportunitat que suposa el reg per millorar la rendibilitat de les finques i posar en valor el territori.

La concentració parcel·lària d’Agramunt en l’àmbit del canal Segarra-Garrigues afecta unes 3.000 hectàrees de terreny, que pertanyen a més de 800 persones. Tot i que a causa de les restriccions de la Covid-19, avui, només s’ha pogut fer un acte simbòlic, la resta de titulars podran recollir les seves escriptures a partir de dimecres 19 de maig a les oficines de l’Ajuntament d’Agramunt, en horari d’atenció de 12 a 2 del migdia.

La concentració parcel·lària també ha suposat la millora del camins rurals en aquest àmbit.

A l’acte d’avui també hi ha assistit el delegat del Govern de la Generalitat a Lleida, Ramon Farré; el director general de Desenvolupament Rural, Oriol Anson; el director del Serveis Territorials d’Agricultura a Lleida, Ferran de Noguera, i el subdirector general d’Infraestructures Rurals, Antoni Enjuanes.