LA CONSELLERA DE CULTURA APOSTA PER POSAR EN VALOR LA SINGULARITAT CULTURAL D’AGRAMUNT

Àngels Ponsa, que ha visitat les fundacions Guinovart i Viladot, manifesta el seu suport a la commemoració de l’any Viladot

La consellera, durant la visita a l'Espai Guinovart.
La consellera, durant la visita a l'Espai Guinovart.

DIJOUS 18 FEBRER 2021

La consellera de Cultura, Àngels Ponsa, ha visitat aquest matí Agramunt, on s’ha reunit amb l’alcaldessa, Sílvia Fernàndez, i la regidora de Cultura, Amanda Cardona, per abordar diversos projectes culturals en marxa o previstos al municipi.

Precisament, un d’ells és la commemoració del centenari del naixement de Guillem Viladot l’any 2022, en el qual ja està treballant la Fundació Privada Guillem Viladot. Així li ha explicat el seu director, Pau Minguet, durant la visita que la consellera ha fet a Lo Pardal, seu de la fundació i que acull bona part de l’obra de l’escriptor i un dels pioners de la poesia visual a l’Estat espanyol.

En aquest sentit, la consellera veu en aquesta commemoració una oportunitat, per la Fundació i per Agramunt, de difondre el llegat de Viladot i ha instat a treballar conjuntament en el programa per aconseguir el reconeixement oficial de la Generalitat.

Durant l’estada a Agramunt, la consellera també ha passat per l’Espai Guinovart, seu de la Fundació Privada Josep Guinovart, on ha estat rebuda per la seva presidenta, Maria Guinovart.

Per Ponsa, el fet que Agramunt aculli la seu d’aquestes dues fundacions, li confereix un caràcter “singular” i sovint poc conegut arreu del país. Per això, ha dit que cal donar-les a conèixer encara més, per tal que Agramunt, que ja és al mapa pels seus torrons, ho sigui també per la cultura.

Per la seva banda, l’alcaldessa ha destacat la bona sintonia entre institucions i ha agraït a la consellera l’interès pel projectes que hi ha en marxa.

La consellera ha estat acompanyada per la directora general de Patrimoni Cultural, Elsa Ibar; el delegat del Govern a Lleida, Ramon Farré; el director dels Serveis Territorials de Cultura a Lleida, Àngel Cullerés; el president del consell comarcal de l’Urgell, Gerard Balcells, i diversos regidors del consistori.