La Diputació de Lleida digitalitzarà l'arxiu de Guillem Viladot

Tothom tindrà accés a la informació del fons i es podrà consultar en línia

DIJOUS 31 OCTUBRE 2019

La Diputació de Lleida, a través del Servei d’Arxius, Estudis i Informació, s’ha fet càrrec del tractament documental de l’arxiu de la Fundació Privada Guillem Viladot ‘Lo Pardal’, que ha arribat a l’entitat després de la defunció de la vídua de Viladot, Montserrat Felip, i que consta d’unes 100 caixes de documents, com ara correspondència, fotografies, galerades i obra literària de l’autor, articles de premsa, tríptics i altra mena de documents.


La tasca que es duu a terme des del passat mes de març, i que no té una data concreta de finalització, serà la de fer un inventari de la documentació, classificar-la, ordenar-la i, finalment, digitalitzar-la, de manera que l’accés a la informació del fons es pugui fer en línia. 
La voluntat d’obrir el fons documental a tots els públics s’argumenta per l’interès dels membres de la Fundació de donar a conèixer l’obra de Viladot al món i rellançar la figura de l’agramuntí que, en vida, va ser un creador inquiet interdisciplinari i conegut per molts àmbits literaris i artístics.

A part d’aquesta digitalització de tot el fons documental, l’IEI també col·laborarà amb la difusió de l’obra de l’artista agramuntí amb l’exposició ‘Guillem Viladot. Retalls. Formes Trobades’ que es podrà veure al Pati de l’IEI durant el mes de novembre, així com l’edició del consegüent catàleg.


En aquesta mateixa línia de potenciar l’artista que va fer avantguarda des del territori i que mai no va deixar de fer-ho, la Diputació de Lleida i l’Institut d’Estudis ilerdencs han col·laborat en la reedició del llibre ‘La cendra’, que l’editorial Fonoll de Juneda acaba de considerar també una aposta de recuperació de l’agramuntí.


La Diputació de Lleida és patrona de la fundació Privada Guillem Viladot ‘Lo Pardal’, conjuntament amb l’Ajuntament d’Agramunt, el Consell Comarcal de l’Urgell, el departament de Cultura de la Generalitat i els nebots de Viladot, Santi i Carme Comas i Viladot.