La fira més dolça de Catalunya congrega enguany els xefs més populars de la gastronomia televisada
Els propers 12 i 13 d’octubre Agramunt esdevindrà la capital del món dolç amb degustacions, tallers i ponències al voltant del torró i la xocolata a la pedra
DIJOUS 03 OCTUBRE 2019
Els propers 12 i 13 d'octubre se celebra a Agramunt una nova edició de la Fira del Torró i la Xocolata a la Pedra, punt de trobada del món dolç i del producte agroalimentari de qualitat, amb especial rellevància d’aquests dos productes de la terra.
Enguany, la cita més dolça de Catalunya congrega alguns dels xefs més populars de la gastronomia televisada, com ara Marc Ribes (Joc de Cartes) i Jordi Cruz (MasterChef), que compartiran les seves darreres receptes amb els assistents a l’Aula del Gust.
Segons l’Exclm. Alcalde Bernat Solé, la Fira “s’ha consolidat com un esdeveniment local i de país, i hem arribat fins aquí per la mescla de dos ingredients indispensables: el bon saber fer dels torronaires i xocolaters de la nostra vila i la implicació de totes les institucions”.
La 31ena edició de la Fira coincideix amb el 5è aniversari de la Ruta Gastronòmica que permet redescobrir el torró i la xocolata en els plats que han preparat restaurants de la demarcació de Lleida amb motiu de la Fira. Una iniciativa de menús que reivindica l’ús culinari de dos ingredients en cap cas estacionals.
Una àmplia varietat d’aromes i sabors envoltaran Agramunt durant dues jornades consecutives, on els diferents espais que composen el recinte firal presentaran activitats, també per als més petits, amb els productes que caracteritzen la riquesa i la indústria d’aquesta localitat de l'Urgell. Els tradicionals atractius del Pavelló Dolç, un cop més protagonista del certamen, atrauran a milers de visitants dins els seus 1.850 metres quadrats de superfície. Al seu interior estaran representades les cases artesanals torronaires d'Agramunt i els productes dolços que s'hi elaboren també a la zona. L’Aula del Gust, un dels espais de major afluència de la Fira, s’ubica precisament en aquest Pavelló, per on aquest any passaran els xefs citats anteriorment, entre d’altres pastissers com ara Eric Ortuño (L’Atelier Barcelona) o Alfredo Machado (elBarri), i torronaires de referència a Agramunt. Tots ells oferiran una petita degustació de les seves respectives elaboracions durant les corresponents ponències.
En paral·lel a aquest escenari, a l’Aula de Tast es donaran a conèixer els productes més destacats del Pavelló Agroalimentari; des d’olis a formatges, vins, licors i caves. “És la ocasió per conèixer els productes de proximitat i de qualitat explicats pels mateixos professionals”, segons en Pep Palau, responsable de la programació de les Aules.
El director del Culinary Institute of Barcelona (CIB), cuiner i divulgador gastronòmic, Pep Nogué, serà l’encarregat de guiar el conjunt de tastos, que aproparan els emprenedors i empresaris del sector al gran públic. Per tal de motivar la interacció entre els milers de persones que es congreguen als diferents espais, la Fira proposa experiències que impliquen la participació activa dels visitants; també infants i adolescents. Una de les que any rere any entusiasma més gent és la Carpa de la Cuita, que enguany s’amplia i canvia d’ubicació degut a la gran afluència de públic. La nova directora de la tradicional cita, Tamara Lombardo, ha concretat avui en roda de premsa que es col·locarà “davant dels pavellons firals, perquè tothom pugui veure com es duu a terme”.
Completa el recorregut per la Fira la zona reservada a la música en directe i les foodgonetes aparcades ben a prop de l'accés al recinte firal. Entre les diverses propostes gastronòmiques n’hi ha que repeteixen la seva oferta i d’altres que aposten per noves fórmules de degustació. A més a més, el públic podrà gaudir migdia, vespre i nit de la música de grups de l’escena catalana, destacant dissabte 12 d’octubre a la nit el concert de El Petit de Cal Eril.