La OTILL programa un assaig a Agramunt

Vuit alumnes de l'Escola Municipal de Música són integrants d'aquesta jove orquestra

Assaig que l'OITLL va fer l'any passat a Agramunt (2018)
Assaig que l'OITLL va fer l'any passat a Agramunt (2018)

DIVENDRES 01 FEBRER 2019

Aquest dissabte l'Orquestra Infantil Julià Carbonell de les Terres de Lleida OITLL durà a terme un dels seus assaigs a Agramunt.  El projecte de l'OITLL està pensat per donar suport a les noves generacions d'intèrprets musicals lleidatans. 

Després d'obrir una convocatòria pública per tal que tots els alumnes d'escoles de música shi poguessin inscriure, 8 alumnes de l'Escola Municipal de Música d'Agramunt són integrants d'aquesta orquestra que està formada per 85 músics. Poden formar part de l'orquestra nens 5è de Primària a 1r d'ESO. 
 
La orquestra té programats quatre assaigs, el primer dels quals es va fer el passat 26 de gener a Lleida. El segon és el que es farà a Agramunt i en quedaran dos més que es faran a Ponts i a Cervera, on es farà el concert final. 
L'Orquestra OITLL està dirigida per Albert Gumí, un dels directors amb més experiència en la formació de joves músics de Catalunya. L'orquestra assaja un repertori basat en la història de la música amb obres de diferents èpoques (des del renaixement fins a l'actualitat passant pels períodes més representatius: barroc, classicisme, romanticisme, músiques actuals d'arreu del món...).
La finalitat d'aquesta tria serà que els joves músics puguin fer un aprenentatge divers i que formin la seva sensibilitat a través de músiques d'estils marcadament diferents. La plantilla seran els instruments habituals d'una orquestra simfònica (violí, viola, violoncel, contrabaix, flauta travessera, oboè, clarinet, fagot, trompa, trompeta, trombó, tuba, percussió, arpa) i altres instruments acústics (saxo, flauta de bec, guitarra clàssica, acordió...).