La redacció del projecte de la rotonda a la C-14 s’adjudicarà en 15 dies

El secretari de Mobilitat i Infraestructures de la Generalitat de Catalunya, Marc Sanglas, ho ha anunciat avui a Agramunt

DISSABTE 25 FEBRER 2023

El secretari de Mobilitat i Infraestructures de la Generalitat de Catalunya, Marc Sanglas, ha anunciat avui a Agramunt que en el termini d’uns 15 dies s’adjudicarà la redacció del projecte constructiu "Rotonda a la intersecció de la C-14 al PK 89+375 amb l'LV-3025 al PK 20+375, que ha de donar solució a la mobilitat en aquest punt de la vila, on conflueixen la carretera C-14 i la LV-3025. Així ho ha anunciat avui en el marc de la fira Agr’auto: “En 15 dies podrem adjudicar ja la redacció del projecte i per tant, ara ja tenim a punt d’adjudicar l’empresa que ha de fer aquestes feines i començarem a redactar aquests treballs”.

La redacció d’aquest projecte suposarà un nou pas per aconseguir ordenar la mobilitat en aquesta zona. En aquesta nova fase del projecte, indica Sanglas, es farà un treball de diàleg entre els diferents agents implicats en la mobilitat en aquest punt: “S’haurà de fer una feina de treball amb l’Ajuntament i de treball amb els veïns perquè és un punt molt sensible on hi passen moltes coses. No és només una intersecció de carreteres sinó que és un espai que uneix dues parts del municipi. Hi ha també una activitats econòmica al voltant i, per tant, allí hi passen moltes coses. És per això que hem de fer alguna cosa perdurable, que quedi be, que arregli els elements de seguretat que hi pugui haver i que encaixi al municipi”.

Cal recordar que l’objectiu és millorar la seguretat viària dels vehicles, però també dels ciutadans, reduint la velocitat dels vehicles a l’entrada del municipi, i la canalització del trànsit al seu pas per part del nucli urbà. També es reduirà el risc que hi ha actualment en la incorporació de vehicles des dels vials que donen a la intersecció. Aquest és un punt de la xarxa viària per on circulen molts vehicles a diari, amb un augment considerable els caps de setmana.

El pressupost de licitació és de 33.500 euros sense IVA (40.535 euros IVA inclòs), i la durada prevista del contracte són sis mesos.