La reordenació dels carrers Jaume mestres i Agustí Ros estarà en funcionament aquesta setmana

Els canvis proposats suposen una important millora en seguretat en aquestes vies

DIMECRES 28 AGOST 2019

L’Ajuntament d’Agramunt ha dissenyat una nova ordenació dels carrers Jaume Mestres i Agustí Ros que entrarà en funcionament aquest dijous. Aquesta ordenació respon al Pla de viabilitat d’Agramunt que va redactar el Servei Català de Trànsit amb l’objectiu de regular adequadament i millorar la seguretat d’aquests carrers i, especialment, de la cruïlla entre l’avinguda Agustí Ros, l’avinguda Jaume Mestres i la carretera de Cervera.

El projecte de reordenació ha estat exposat públicament i tots els grups municipals l’han tingut al seu abast per poder fer totes les aportacions. Un cop finalitzat el termini d’exposició i sense que s’hagués presentat cap al·legació, l’ajuntament va tirar endavant les obres que van començar el passat mes de febrer. Un del objectius fixats per l’equip de govern en aquest projecte ha estat garantir l’accessibilitat i la seguretat de les persones i dels vehicles.

Aquest és un projecte que dóna continuïtat a altres ja realitzats i consolidats, com la reordenació del carrer Ensenyament, la plaça del Pou o el carrer Capella.

Està previst que aquesta nova reordenació entri en funcionament a mitjans d’aquesta setmana i durant els propers mesos es valorarà la seva funcionalitat.

 Zones de càrrega i descàrrega

Amb la reordenació dels carrers s’habilitaran dues zones de càrrega i descàrrega. Una ubicada a l’inici de l’Avinguda Agustí Ros i l’altra en una zona propera al supermercat Plus. La primera zona estarà ubicada a l’avda. Agustí Ros enlloc de l’avda. Jaume Mestres perquè l’amplada del nou carrer no ho permetia i calia garantir l’amplada reglamentària de la vorera.

 

Noves zones d’aparcament

La reforma i ampliació reclamada a les voreres de l’avda. Jaume Mestres ha reduït notablement les places d’aparcament. Per aquest motiu, i seguint els criteris del Servei Català de Trànsit, s’han habilitat places d’aparcament en semibateria inversa a tota l’avinguda Agustí Ros. Una disposició que actualment s’està utilitzant en la majoria de noves zones d’aparcament arreu de Catalunya, ja que dóna més seguretat en la càrrega des del maleter, en la sortida d’ocupants i en la incorporació al vial des de l’aparcament. Aquestes places seran de temps limitat regulat per rellotge amb l’objectiu de fomentar la mobilitat i el comerç de proximitat. Finalment, l’Ajuntament també ha adquirit i habilitat com a zona de pàrquing un solar al corriol dels hortets per ampliar el nombre de places disponibles.

Galeria d'imatges