La Ribera del Sió, terra de Dones Transformadores

Agramunt acull, fins al 31 de maig a l’Espai Cívic, l’exposició del projecte Dones Transformadores, que compta, a dia d’avui, amb més de 130 dones transformadores de les Terres de Lleida.

DIVENDRES 17 MAIG 2024

Es tracta d’una iniciativa impulsada per la delegació del Govern a Lleida, amb el suport dels departaments d’Igualtat i Feminismes i Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, que treballa per visibilitzar i impulsar la transformació feminista en l’entorn rural. Un objectiu que s’emmarca dins l’Agenda Rural de Catalunya i que comparteix espai amb d’altres projectes desenvolupats pel Govern, com l’Estatut de Municipis Rurals, que treballen per millorar la vida al món rural. 

La iniciativa ha completat la primera fase del desplegament territorial i, a partir d’ara, seran les pròpies dones que hi prenen part les que aniran establint la manera de donar-hi continuïtat i d’afegir-hi més dones.

És per aquest motiu que Agramunt s’hi ha sumat fent una trobada-tertúlia per tal de presentar aquesta iniciativa a la societat.

Celebrada ahir dijous, hi van participar fins a una trentena de dones de la Ribera del Sió. Durant la presentació, es va exposar les experiències de diferents dones que han impulsat i participen d’entitats que treballen pel bé comú i també es va compartir punts de vista sobre el que suposa ser una dona transformadora en un àmbit rural com és la Ribera del Sió.

La conversa mantinguda entre les assistents es podrà escoltar al programa matinal Peu a Terra (9.00 h) de Ràdio Sió aquest proper dimecres, 22 de maig mitjançant el 107.9 de la FM o a www.radiosio.cat.