La sardana "Agro muntis" guanya el segon concurs de composició de sardana d'Agramunt

Xavier Ventosa Molner autor de l’obra guanyadora s’emporta els 1000€ del premi.

Lluís Alcalà, recollint el segon premi del 2n Concurs de Composició de Sardana.
Lluís Alcalà, recollint el segon premi del 2n Concurs de Composició de Sardana.

DIUMENGE 27 NOVEMBRE 2022

Aquest matí, coincidint amb els actes de celebració de santa Cecília organitzats per l’escola municipal de música, s'ha fet entrega dels premis del segon concurs de composició de sardana.

Aquest any s’ha celebrat la segona edició del concurs després de la bona acollida de l’any passat, una edició que a més ha comptat amb el patrocini del Consell Regulador de la IGP Torró d'Agramunt, motiu pel qual s’ha establert un segon premi al certamen.

La sardana Agro Muntis de Xavier Ventosa Molner ha estat la peça que s’ha endut el primer premi (1.000 €). El segon premi (500 €) ha estat per l’obra Gina de Lluís Alcalà i Baqués. Aurora Vizentini, amb la sardana Màgia ha estat la tercera finalista. Tots ells han rebut un lot de torrons gràcies també a la col·laboració de la IGP.

El jurat ha destacat la gran qualitat de les quinze obres presentades i la gran dificultat que hi ha hagut a l'hora de fer la tria. El passat mes d’octubre ja es van donar a conèixer les tres obres finalistes, i avui s’ha donat a conèixer la guanyadora. En aquesta edició s’ha volgut posar en valor la varietat, els diferents estils i la riquesa de les propostes, i també el fet que s'han rebut sardanes de plaça i sardanes de concert.

El públic assistent a l'acte ha pogut escoltar les tres peces finalistes per primera vegada que han estat interpretades per la cobla Jovenívola d’Agramunt.

 

Després de la interpretació de les sardanes s'ha fet entrega dels diplomes i obsequis als finalistes. El guanyador, Xavier Ventosa, no ha pogut assistir a l'acte, però ha enviat un vídeo agraint el guardó.

 

D'altra banda, durant l'acte també s'ha fet entrega dels premis del quart concurs musical de santa Cecília adreçat a l'alumnat de l'escola. L'entrega de premis ha anat a càrrec de Judit Serra regidora d'educació; Anna Puebla membre de l'AMPA de l'EMMA i Mariana Grosu de l'equip directiu de l'escola. Un cop entregats els guardons, els premiats han interpretat les seves obres damunt l'escenari.

Els guardonats han estat els següents:

  • Categoria A: 1r premi per Nora Sorribes i Ester Cabrol amb l'obra: Il·lusió.
  • Categoria C: 1r premi per Júlia Martínez, Joana Mir i Ivet Puebla amb l’obra: Yo no..
  • Categoria D: 1r premi per Jan García amb l’obra Arriba l’alegria; i segon premi per Genís Gilabert, Arnau Vilaró, Lluc Figuera i Mariona Alonso amb l’obra Temps de castanyes.
  • Categoria E: 1r premi per Lis Garcia, Arlet Grau i Ariadna Stoian amb l'obra Un dia de tardor; i segon premi per Adrià Cases, Roc Buireu i Roc Pintó amb l'obra Els amics.

 

Per finalitzar la celebració de santa Cecília, la cobla formada per alumnes de l’escola de música han fet mitja ballada de sardanes a la plaça del Mercadal.

Galeria d'imatges