La sardana "Des de sempre" guanya el primer concurs de composició de sardana d'Agramunt

Jean Michel Ginesta autor de l’obra guanyadora s’emporta els 1000€ del premi

Entrega del diploma i un obsequi a Xavier Cassanyes com a finalista del primer concurs de composició de sardana d'Agranunt.
Entrega del diploma i un obsequi a Xavier Cassanyes com a finalista del primer concurs de composició de sardana d'Agranunt.

DILLUNS 22 NOVEMBRE 2021

Aquest matí, coincidint amb la festivitat de santa Cecília patrona dels músics, s’ha fet entrega del premi del primer concurs de composició de sardana organitzat per l'Escola Municipal de Música juntament amb les regidores de cultura i educació de l’Ajuntament. L’objecte del concurs era la creació d’una sardana original i inèdita instrumentada per una cobla d’onze instruments.

Com ha explicat, el director de l’EMMA Jordi Guixé, “el concurs ha estat un èxit ja que s’han presentat 25 obres, totes de gran qualitat, i ha estat difícil escollir-ne la guanyadora”. El jurat format per Josep Maria Coll, membre de la cobla Vents de Riella; Judit Sorribes, membre de la cobla Jovenívola d’Agramunt; Ricart Bertran, personalitat del món coblístic d’Agramunt; Sílvia Fernàndez, alcaldessa d’Agramunt i Jordi Guixé, director de l’EMMA, han escollit la peça Des de sempre de Jean Michel Ginesta com a guanyadora d’aquesta primera edició del concurs. El jurat també ha escollit tres peces més que han estat les finalistes: Com una nina de Xavier Piñol; Agramunt, dolces rotllanes de Xavier Cassanyes, i Als peus d'Almenara de Joan Moliner.

El públic assistent a l’acte ha pogut escoltar la peça guanyadora i les finalistes per primera vegada que han estat interpretades per la cobla Vents de Riella.

Després de la interpretació de les sardanes s'ha fet entrega dels diplomes i obsequis als finalistes. El guanyador, Jean Michel Ginesta no ha pogut assistir a l'acte, però ha enviat un vídeo d'agraïment.

D’altra banda, durant l’acte també s’ha fet entrega dels premis del tercer concurs musical de santa Cecília. Aquest concurs estava adreçat a l’alumnat de l’escola i s’han presentat un total de 10 obres. L'entrega de premis ha anat a càrrec de Judit Serra, regidora d’educació; Judit Martínez membre de l’AMPA de l’EMMA, i  Asun Illa, Ignasi González i Jordi Guixé de l’equip directiu de l’escola. Un cop entregats els guardons, els premiats han interpretat les seves obres damunt l’escenari.

Els guardonats han estat els següents:

Categoria A: 1r premi per Guillem Gutiérrez amb l'obra: Nit de fosca.

Categoria D: Doble 1r premi per Iris Santacreu amb l'obra: La sort, i pels germans Jan i Lis Garcia amb l'obra Gota d’aigua.

Segon premi pel grup format per Andrea Basaraba, Anna Galceran, Mariona Perelló i Laia Solé amb l’obra Gimmy.

Categoria E: 1r premi per Bernat Varino amb l'obra Un ratolí al rebost.

Doble segon premi pel grup format per Arnau Vilaró, Gerard Lluch i Genís Gilabert amb l'obra Halloween i per Cesc Santacreu amb l'obra La tardor.

Doble tercer premi pel grup format per Guerau Alcalde, Iria Bobet, Berta Bobet i Emma Roset per l'obra Discussió amistosa i per Alba Pijuan amb l'obra Una bola de nadal.

Categoria F: 1r premi per Lluc Ribalta amb l'obra El soroll del bosc.

Galeria d'imatges