La Via Verda del Riu Sió serà una realitat al 2022

El projecte es podrà tirar endavant gràcies a la subvenció del PUOSC

El Riu Sió al seu pas per Agramunt a la zona del Parc de Riella
El Riu Sió al seu pas per Agramunt a la zona del Parc de Riella

DIMECRES 19 AGOST 2020

El projecte per donar continuïtat a la via verda del Riu Sió al seu pas per Agramunt ha rebut l’acceptació del PUOSC 2020-2024 que ha donat a l’Ajuntament d’Agramunt 250.000€ que es repartiran entre l’execució de les tres obres presentades.

Concretament, el projecte proposa allargar la via verda existent que travessa el nucli urbà paral·lel al riu Sió pels dos extrems fins a assolir un tram d’uns tres quilometres. En direcció est es preveu allargar el vial fins al límit de terme amb Puigverd d’Agramunt i connectar les dues poblacions amb un camí de titularitat municipal. En l’altra direcció, sentit oest, està previst allargar el camí des del Pont de Ferro seguint el traçat paral·lel al riu per la zona dels horts fins a connectar amb el camí de la bancada del Canal d’Urgell fins al nucli de Preixens. Per l’execució d’aquests trams estan previstos treballs de neteja i desbrossament, adequació i ampliació del terreny i dels talussos i pavimentació amb tot-ú en alguns trams.

L’actuació proposada també inclou la millora del drenatge de la llera del riu a la zona del Pont de Ferro per de tal de millorar l’evacuació de l’aigua del riu Sió en cas d’avingudes. Concretament està previst rebaixar el terreny, modificar els col·lectors de sanejament i de drenatge del canal i la retirada de la passarel·la de formigó. Amb tot el projecte compta amb un pressupost de 118.918,32€.

Aquesta actuació a més, forma part de la iniciativa conjunta amb les comarques de la Segarra, l’Urgell i la Noguera, i tots els municipis per on passa el Riu Sió, per habilitar una Via Verda al llarg de la Vall del Riu Sió des de Balaguer a Sant Guim de Freixenet amb una extensió total de 77km.