L'Agr'auto incorpora un espai per a vehicles híbrids i elèctrics i amplia els vehicles exposats

• L’Espai Mobilitat Futur pretén conscienciar a la ciutadania sobre la importància d’avançar cap al vehicle sostenible • Més de 150 vehicles exposats pels sis concessionaris locals

DIMARTS 25 FEBRER 2020

La XIX Fira Agr'auto, que se celebrarà aquest proper cap de setmana 29 de febrer i 1 de març presenta un parell de novetats per aquesta dinovena edició. La mostra augmenta el nombre d’expositors aconseguint així que participin a la mostra tots els concessionaris de la vila. Per aquest motiu s’augmenta la superfície i s’ampliarà l’oferta de vehicles que es calcula que superarà els 150 vehicles que exposaran els sis concessionaris i tallers: Auto Corbella; Castro Motor; Autoserveis del Sió; Tallers J. Valls; Rubén Automoció i Tallers Bertran, tots ubicats a Agramunt.

L’altra novetat que presentarà l’Agr’auto és la creació de l'Espai Mobilitat del Futur. Un espai pensat per potenciar noves formes de mobilitat amb vehicles sostenibles com són els vehicles híbrids i/o elèctrics. Aquest espai estarà ubicat a la Plaça Fondandana, proper als punts de recàrrega de vehicles elèctrics i durant tot el cap de setmana, a més d’estar-hi exposats aquest tipus de vehicles també si faran activitats per conscienciar a la ciutadania.

La regidora de Fires, Tamara Lombardo, explica que “l'objectiu de l’Espai Mobilitat Futur té una doble finalitat. Per una banda, conscienciar a la ciutadania sobre la importància d'avançar cap al vehicle sostenible i, per l’altra ampliar l'oferta que tenim a la fira Agr'auto, cap a una altra forma de mobilitat".

La primera activitat de l’Espai Mobilitat Futur es farà el dissabte al matí amb una ruta verda a través de la qual persones que ja tenen un vehicle híbrid o elèctric faran una ruta en cotxe pel municipi amb a aquelles persones que estiguin interessades en saber com funcionen aquests vehicles.

El dissabte a la tarda, a les 17h, també en aquest espai es farà una taula rodona sobre el vehicle elèctric i híbrid amb la participació de Cargacoches, l’empresa del punt de recàrrega de vehicles elèctrics, els tallers d’Agramunt amb presència d’Agr’auto i propietaris de vehicles elèctrics.

 

La inauguració de la mostra tindrà lloc el dissabte 29 de febrer a les 12h dins el recinte firal i anirà a càrrec de Gerard Balcells, president del Consell Comarcal de l‘Urgell, l’alcalde d’Agramunt Bernat Solé i la regidora de fires a l’Ajuntament d’Agramunt Tamara Lombardo.

Seguint la iniciativa d’edicions anteriors es farà un sorteig d’un viatge per a dues persones entre tots compradors que adquireixen un vehicle durant el cap de setmana de l’Agr’auto.

 

12a Concentració Motera

Dins el marc de la fira Agr’auto l’associació Motorrons d’Agramunt organitza el diumenge al matí una concentració motera que enguany arriba a la seva dotzena edició.

La jornada començarà a les 09h del matí, i sobre les 11h es fa una ruta amb moto per poblacions veïnes. Està previst que hi participin més de 600 motos de tota classes i tipus.

Seguint la iniciativa de l’any passat, l’esmorzar serà solidari i es farà pagar un euro simbòlic que es donarà a AECC Agramunt.

Galeria d'imatges