L'Ajuntament aplica mesures d'estalvi energètic en l'enllumenat nadalenc

Es dona continuïtat, un any més, a la iniciativa de llums de Nadal personalitzades per artistes locals.

Muntatge de la gran estrucutura a la plaça del Pou
Muntatge de la gran estrucutura a la plaça del Pou

DIJOUS 01 DESEMBRE 2022

L’Ajuntament d’Agramunt estrenarà enguany un nou panell lluminós seguint la iniciativa engegada l’any passat a partir de creacions d’artistes locals. Concretament, la nova proposta és una creació de l’agramuntina Rosa Marsà i el seu disseny està inspirat amb la portalada de l’Església Santa Maria d’Agramunt. El disseny estarà ubicat a l’avinguda Jaume Mestres i se sumarà a la flor de lis i a la silueta dels torrons d’Agramunt i la xocolata a la Pedra que ja es van instal·lar l’any passat i que són creacions de Serafina Balasch i Anna Maria Ribó.

Aquesta setmana també s’ha instal·lat una estructura de llum de gran volum a la plaça del Pou, una proposta consensuada amb els botiguers per incentivar les compres nadalenques. Es tracta d’una instal·lació de quatre metres d’alçada per quatre metres d’amplada, en forma de regal lluminós, amb la qual la ciutadania hi podrà interactuar ja que podrà entrar-hi a dins. La construcció de l’estructura està feta amb plàstic reciclat i tindrà un consum molt baix de només 260w.

L’Ajuntament d’Agramunt enguany farà un pas més enllà per reduir la despesa econòmica i també la despesa energètica, per això entre altres, ha llogat i no comprat aquesta gran estructura i ha tingut en compte que sigui de baix consum i de tecnologia led. A més, també ha decidit reduir el nombre d’hores que estarà encès l’enllumenat nadalenc. En concret, es programarà un horari d’encesa diferent a l’enllumenat públic i les llums de Nadal s’apagaran a les deu de la nit, reduint així el temps d’encesa a unes vuit hores diàries. Com ha explicat el regidor de promoció econòmica, Joan Pijuan, “la mesura  ens permetrà reduir despesa econòmica i energètica amb un ús eficient de l’energia, però també garantint l’equilibri entre l’estalvi energètic i el dinamisme del teixit comercial local”.

L’enllumenat de Nadal s’encendrà aquest cap de setmana, tret de l’arbre de llums de la plaça de l’Església que s’encendrà el dia 8 de desembre amb motiu del Mercat de Nadal.