L'Ajuntament d'Agramunt pioner en ciberseguretat a la demarcació de Lleida

El municipi obté la certificació de categoria bàsica en l'Esquema Nacional de Seguretat, convertint-se un dels primers municipis de Catalunya amb aquest certificat

L’alcaldessa d’Agramunt Sílvia Fernàndez i el regidor de noves tecnologies Roger Brils amb la certificació.
L’alcaldessa d’Agramunt Sílvia Fernàndez i el regidor de noves tecnologies Roger Brils amb la certificació.

DIMECRES 28 FEBRER 2024

L'Ajuntament d'Agramunt ha aconseguit una fita important en matèria de ciberseguretat, convertint-se en la primera administració local de la demarcació de Lleida en obtenir la certificació de categoria bàsica d'acord amb l'Esquema Nacional de Seguretat. Després d’una anàlisi de riscos i amenaces a què es veu exposat el consistori, i amb la voluntat d’adequar el sistema informàtic i de tràmits de l’Ajuntament, s’han establert uns mecanismes  destinats a protegir l’ens de ciberincidències provinents de l’exterior, generalment a través d’internet.

Aquesta certificació, atorgada per l'Òrgan d'Auditoria Tècnica de l'Agència de Ciberseguretat de Catalunya, reconeix l'esforç i la implicació del consistori en la protecció de les dades de caràcter personal dels seus ciutadans davant de possibles ciberatacs.

Durant mesos, el Consistori ha anat desplegant un seguit de mesures per garantir la seguretat de la informació , la integritat dels equips informàtics i la formació del personal de l’Ajuntament en ciberseguretat. En aquest sentit, s'han establert protocols rigorosos per a la gestió de dades sensibles, incloent-hi la classificació, l'accés, l'emmagatzematge i la transferència.

Concretament, des de la regidoria de Noves Tecnologies s’han incorporat 35 mesures organitzatives, operacionals i de protecció per assolir un nivell superior de seguretat de l’ens. Per exemple, s’han aprovat reglaments i polítiques d’accés a la informació i s’ha instal·lat un sistema de videovigilància del servidor de l’Ajuntament, entre altres.

La certificació comporta diversos beneficis per a la ciutadania, com per exemple una major confiança en la gestió de dades personals i la prevenció de ciberatacs i incidents de seguretat. El consistori continuarà treballant al llarg d’aquest any per millorar encara el seu nivell de protecció digital. La ciutadania pot consultar el certificat a la pàgina web municipal i a la seu electrònica.

Fitxers adjunts