L'Ajuntament porta a terme les primeres mesures per controlar les colònies de gats

S'instal·len cartells de prohibit donar menjar als felins

DIMARTS 09 GENER 2024

L’Ajuntament d’Agramunt ha dut a terme les primeres actuacions acordades per fer front al control de les colònies de gats al municipi després de la reunió celebrada a finals d’anys.

Una de les primeres actuacions, ha estat la instal·lació de cartells informatius a tots els punts detectats on s’alimenten els felins. La senyalització indica que resta prohibit donar menjar als gats a la via pública sense control i es recorda que és una infracció recollida per una ordenança municipal que comporta sanció.

A més, es recorda que totes les persones que tinguin interès a ser voluntaris s’han d’inscriure a les oficines de l’Ajuntament. Aquesta és la segona actuació que ja s’està duent a terme, i que fins al moment compta amb vint-i-cinc voluntaris registrats i autoritzats per poder alimentar els gats.

Durant les pròximes setmanes, els serveis municipals procediran a instal·lar punts d’alimentació controlada on només podran alimentar les colònies de gats les persones acreditades mitjançant el carnet de voluntari expedit per l’Ajuntament. Fins que aquests punts no estiguin instal·lats no es produirà cap sanció.

Amb tot, l’objectiu del consistori és reduir la presència de gats en espais urbans, garantir-ne el control i la convivència veïnal, i evitar problemes de brutícia i salubritat.