MARC PUEBLA PLASMA LA HISTÒRIA DEL SEU AVI VICTORINO EN UN CONTE

Compta amb la col·laboració de l’Ajuntament i la Diputació i des d’avui es pot comprar a les llibreries d’Agramunt

Marc Puebla, autor del conte.
Marc Puebla, autor del conte.

DIJOUS 22 ABRIL 2021

Marc Puebla presentarà demà a les 6 de la tarda a la plaça del Pou d’Agramunt el conte que ha dedicat al seu avi, Victorino Puebla García (1913-1998). Sota el títol Senyor Victorino. El somni d’un caparró, explica de forma divulgativa i didàctica la vida i la feina del seu avi, agutzil del municipi durant quinze anys.

El conte, a la venda a les llibreries d’Agramunt des d’avui, compta amb il·lustracions de l’artista agramuntina Serafina Balasch i amb la col·laboració de l’Ajuntament d’Agramunt i la Diputació de Lleida, que han contribuït amb els costos de l’edició dels 600 exemplars.

L’objectiu és que aquest sigui el primer conte de la col·lecció Contarrons, dedicada als quatre veïns i veïnes d’Agramunt que tenen un caparró. Precisament, aquest element de la cultura popular dedicat al senyor Victorino és fil narratiu del conte, tot explicant a una família actual d’Agramunt en què consistia la seva feina.

El conte es complementa amb una part biogràfica, fotografies reals i codis QR que deriven a la història dels caparrons i capgrossos d’Agramunt i propostes didàctiques per a infantil i primària.

El beneficis d’aquest conte es destinaran a Creu Roja i Tradi-sió.