Mesures per evitar la propagació de la Covid-19

Evitar el contagi és responsabilitat de tots

DIMECRES 08 JULIOL 2020

L’Ajuntament d’Agramunt de forma conjunta amb el CAP d’Agramunt volem recordar a tota la població d’Agramunt la importància de seguir les mesures de seguretat establertes per les autoritats sanitàries per aconseguir entre tots aturar la propagació de la Covid-19.

S’està detectant un augment del contacte social entre persones i s’ha incrementat la mobilitat i, per tant, també augmenten les possibilitats de contagiar-se.

Per això, volem recordar a tota la població els tres passos bàsics que tothom té a l’abast i que ajuden a evitar la propagació:               

  1. Mantenir la distància entre persones que no siguin de la mateixa unitat familiar o convisquin junts.
  2. Fer un bon rentat de mans amb aigua i sabó i amb una solució hidroalcohòlica, sobretot en entrar i sortir de casa, de la feina o de qualsevol establiment.
  3. Fer un bon ús de la mascareta.

Seguir estrictament aquests tres passos ajuda a aïllar la cadena de transmissió i evitar possibles nous brots del virus.

És primordial recordar que la detecció precoç de les persones amb COVID-19 i la ràpida identificació i aïllament dels contactes estrets és fonamental per mantenir el control de la pandèmia.

*A més, cal tenir en compte que la Generalitat de Catalunya ha fixat que a partir de demà, dijous 9 de juliol, serà obligatori portar mascareta encara que es pugui mantenir la distància de seguretat.