NOVES MESURES CONTRA LA COVID-19 A PARTIR DE DILLUNS 8 DE FEBRER

Es permet la mobilitat dins la mateixa comarca, l’obertura de gimnasos, escoles de dansa i música, i l’ampliació horària pels locals de restauració

Gràfic de les mesures vigents a partir de dilluns 8 de febrer.
Gràfic de les mesures vigents a partir de dilluns 8 de febrer.

DIVENDRES 05 FEBRER 2021

A partir de dilluns 8 de febrer, entraran en vigor les noves mesures contra la Covid-19 aprovades pel PROCICAT i que, entre altres, permetran la mobilitat comarcal, l’ampliació en una hora de les franges horàries permeses a la restauració i l’obertura de les llibreries, gimnasos i escoles de música i dansa.

Així doncs, a partir de dilluns, el confinament deixarà de ser municipal per passar a ser comarcal, amb les excepcions habituals de la mobilitat laboral, escolar, per anar al metge o cuidar una persona dependent. Es manté, però, el confinament nocturn, de les 10 de la nit a les 6 del matí.

Pel que fa a la restauració, els establiments podran obrir, amb aforaments del 100% a l’exterior i del 30% a l’interior, entre les 7.30 i les 10.30 del matí i les 13 i les 16.30 hores. També en l’àmbit comercial, les llibreries podran obrir tota la setmana.

Des dilluns tornaran a funcionar els gimnasos, però amb un aforament del 30%, màxim 6 persones i ús obligatori de mascareta. En l’àmbit esportiu, es permeten les competicions en categories estatals i altres que hi donen accés.

També podran retornar a l’activitat presencial, escoles de música i dansa autoritzades, batxillerat, cicles formatius i ensenyaments de règim general.

D’altra banda, es mantenen les restriccions en les extraescolars i el lleure, limitades als centres educatius i amb el grup estable; la cultura (biblioteques, teatre, sales d’exposició, cinema) segueix amb un aforament del 50%, la mateixa ocupació permesa als parcs infantils, i un 30% pels actes religiosos.

Les reunions i trobades socials continuen limitades a 6 persones i 2 bombolles de convivència.

Aquestes mesures es mantindran vigents durant 14 dies.

SITUACIÓ EPIDEMIOLÒGICA A AGRAMUNT

Pel que fa a la situació epidemiològica, l’índex de risc de rebrot és de 219,43 punts; la taxa de reproducció, de 1,07, i el número de casos actius de la darrera setmana és de 6 persones.