Oberta la convocatòria de subvencions per a obres de rehabilitació d'edificis i habitatges

Amb aquests ajuts el Departament pot arribar a donar 14000€ per habitatge

DIMECRES 03 JULIOL 2019

Des de l'Ajuntament d'Agramunt recordem que està oberta la convocatòria de subvencions per al foment de la rehabilitació d'edificis de tipologia residencial per a l’any 2019.

Aquest any el Departament de Territori i Sostenibilitat hi destina inicialment 8,4 milions d’euros, dotació que es preveu ampliar en funció de les sol·licituds i de la disponibilitat pressupostària.

Poden accedir a aquestes subvencions les comunitats de propietaris, els propietaris d’edificis d’habitatges i les societats cooperatives formades de manera agrupada per propietaris d’habitatges o d’edificis. També s’hi poden acollir les persones propietàries d’habitatges unifamiliars aïllats o agrupats en filera.

Les obres poden incloure diversos tipus d’actuació i els ajuts poden arribar a sumar fins a 14.000 euros per habitatge.

En concret, se subvencionen tres tipus d’obres, com és la millora de l’eficiència energètica i la sostenibilitat; la conservació de l’immoble i la millora de la seguretat i l’accessibilitat. S’inclouen les obres d’instal·lació d’ascensors, remuntadors d’escales o rampes. En les projectes hi ha d’intervenir un tècnic competent pel tema de les inspeccions de control tècnic, redacció de projectes, etc.

Es tracta d’uns ajuts que gestionen els administradors de les Comunitats, i l’Ajuntament en concedeix l’autorització per les obres.

Les sol·licituds es poden tramitar fins al 20 de setembre.

Tota la informació està disponible al següent enllaç: http://web.gencat.cat/ca/tramits/tramits-temes/Ajuts-per-a-la-rehabilitacio-dedificis-dus-residencial?category=74c016ba-a82c-11e3-a972-000c29052e2c&moda=1