Preparada una nova edició del Cros Escolar

Per primera vegada la prova esportiva formarà part d’un projecte inclusiu

Presentació del Cros Escolar que tindrà lloc el 23 de gener a Agramunt. D’esquerra a dreta: Josep Maria Puigarnau, representants dels Escatxics; Esther Garcia, representant del Col·legi Mare de Déu del Socós, i Xavier Balagueró, tècnic d’esports de l’Ajuntament d’Agramunt.
Presentació del Cros Escolar que tindrà lloc el 23 de gener a Agramunt. D’esquerra a dreta: Josep Maria Puigarnau, representants dels Escatxics; Esther Garcia, representant del Col·legi Mare de Déu del Socós, i Xavier Balagueró, tècnic d’esports de l’Ajuntament d’Agramunt.

DILLUNS 17 GENER 2022

Agramunt celebrarà una nova edició del Cros Escolar el proper diumenge 23 de gener. La prova es recupera després de l’aturada obligada de l’any passat a causa de la pandèmia, i tornarà a formar part del Circuit Escolar de Cros lleidatà que organitza l’ATCELL amb la col·laboració de la Diputació de Lleida.


El cros, organitzat per la regidoria d’Esports de l’Ajuntament d’Agramunt compta amb la col·laboració del Club Atletisme Escatxics i les ampes dels tres centres educatius Mare de Déu del Socós, Macià-Companys i INS Ribera del Sió. També amb el suport del Consell Esportiu de l’Urgell, el Consell Comarcal de l’Urgell i empreses col·laboradores.

La prova esportiva es durà a terme al Passeig Josep Brufau on s’habilitaran diversos circuits de diferents distàncies segons les categories dels participants. Està previst que es realitzin més d’una quinzena de curses que començaran a partir de les 10 del matí amb les categories superiors.
Les inscripcions estaran obertes fins al dimecres 19 de gener, i no es podran fer inscripcions el mateix dia.
Tots els participants rebran una bossa amb obsequis i si les restriccions encara ho permeten i hi haurà xocolata desfeta per tots els corredors. A més, hi haurà premi als 6 primers classificats i es donarà medalla a tots els participants de P3, P4 i P5.

Cros inclusiu
Per primer vegada el Cros d’Agramunt formarà part d’un projecte inclusiu coordinat per la regidoria d’esports. L’objectiu és fer que nens que tenen alguna dificultat motriu o diversitat funcional puguin també participar del cros escolar, un fet que fins ara no passava. La idea amb la qual s’ha estat treballant no implica cap modificació del recorregut o de les distàncies, sinó que els nens correran la distància que els pertoca per edat però podran fer-ho acompanyats d’un guia que els orientarà i ajudarà a completar el recorregut.

Com ha explicat el regidor d’esports Josep Maria Carrera, “el cros vol obrir la porta a la participació d’aquests nens i nenes en els esdeveniments esportius del municipi, alhora que vol sensibilitzar la població”. Aquesta iniciativa compta amb la col·laboració del Club d’Atletisme Escatxics amb qui els nens realitzaran dos entrenaments previs al cros de diumenge.


La finalitat de l’organització del Cros d’Agramunt és poder implantar el projecte a tot el territori i que els propers crosos del circuit també siguin inclusius i per a tothom.

Trobareu tota la informació del Cros d’Agramunt al web: https://agramuntesports.cat/cros-agramunt/