Presentació de la 28a Nit de la Sardana que acollirà el municipi d'Agramunt

La cita sardanista es farà el pròxim dissabte 27 de gener

Foto (d'esquerra a dreta): Jordi Llorens representant del Grup Sardanista Estol; Josep Maria Coll, representant de l’Agrupació Sardanista Barretina;  Sílvia Fernàndez, alcaldessa d’Agramunt; Amanda Cardona, regidora de cultura, i  Pepita Solsona, presidenta de la Federació de Colles Sardanistes de les comarques de Lleida.
Foto (d'esquerra a dreta): Jordi Llorens representant del Grup Sardanista Estol; Josep Maria Coll, representant de l’Agrupació Sardanista Barretina; Sílvia Fernàndez, alcaldessa d’Agramunt; Amanda Cardona, regidora de cultura, i Pepita Solsona, presidenta de la Federació de Colles Sardanistes de les comarques de Lleida.

DIVENDRES 19 GENER 2024

Aquest matí la comissió organitzativa de la 28a Nit de la Sardana ha presentat la programació d’activitats i actes previstos que tindran lloc el pròxim dissabte 27 de gener al municipi d’Agramunt.

Com ha explicat l’alcaldessa d’Agramunt, Sílvia Fernàndez, “és un orgull pel municipi d’Agramunt tornar a acollir la celebració de la Nit de la Sardana, aquesta serà la tercera vegada que s’acull, perquè posa en valor tota la implicació del món sardanístic agramuntí i de tot el teixit associatiu. Estem molt contents de ser un poble referent dins el món sardanístic”.

Per la seva part, la regidora de cultura, Amanda Cardona, ha agraït a totes les entitats i organismes què s’han implicat en la organització i ha destacat també la implicació de la IGP Torró d’Agramunt que col·laborarà amb el detall de la nit.

 

L’organització de la 28a Nit de la Sardana ha volgut donar un caire diferent a l’esdeveniment i s’ha organitzat un programa de gala, que segons ha manifestat la presidenta de la Federació de Colles Sardanistes de les comarques de Lleida, Pepita Solsona, donar un gir important a l’acte i serà de ben segur una pauta a seguir en futures edicions. Solsona, també ha donat a conèixer el guardonat amb el premi Sardalleida 2024 que es donarà al músic i compositor David Esterri, conegut artísticament amb el nom de "Lo Pardal Roquer". L’altre gran premi de la nit, el Premi Rotllana, encara no s’ha desvelat i segons ha informat la Federació es donarà a conèixer al llarg de la propera setmana.

 

Els actes de la 28a Nit de la Sardana es concentraran tots els pavelló firal i començaran a les set del vespre amb un còctel de benvinguda amb tots els presents. A dos quarts de vuit del vespre es farà entrega de diversos premis i reconeixements a les colles sardanistes que han participat en la 48a edició del Campionat de Colles Sardanistes de la Terra Ferma. Aquest acte reconeix l'esforç de totes les colles i dansaires que han competit al llarg de l'any en els dinou concursos celebrats aquest any 2023. Un reconeixement que tanca una edició del campionat i alhora anuncia i dona el tret de sortida a la següent amb el concurs de colles sardanistes de Ponts a principis de febrer de 2024. A un quart de nou del vespre el públic podrà gaudir de l’actuació del Pau de Ponts, que donarà aquest to humorístic amb arrels ponentines a l’acte, i de forma paral·lela s’habilitarà al pavelló esportiu un espai per al públic més infantil amb tallers i diferents activitats relacionades amb la sardana i la cultura del nostre país.

La jornada seguirà a les 20.45 h amb el lliurament dels premis atorgats per la Federació Sardanista de les Comarques de Lleida, concretament el reconeixement, el Premi Sardalleida i el Premi Rotllana. A les 21:15 h es farà el sopar al mateix pavelló, i després de sopar es farà una ballada de sardanes que anirà a càrrec de les cobles locals, Jovenívola d’Agramunt, Vents de Riella i la Cobla de l’Escola Municipal de Música.

Durant el transcurs de la nit també es farà el relleu a la població de Rosselló que serà el municipi que acollirà la 29a Nit de la Sardana. L’organització de l’acte, ha remarcat durant la presentació que tots els actes, menys el sopar, són gratuïts, i no estan adreçats només al món sardanista.