PRESENTAT EL PROJECTE DE LA ROTONDA DE LA C-14/LV-3025

L’Ajuntament d’Agramunt presenta el projecte de la rotonda de la C-14/LV-3025 a la ciutadania

DIVENDRES 10 MAIG 2024

L'Ajuntament d'Agramunt ha fet públic el projecte de construcció d'una nova rotonda a la intersecció de la carretera C-14 amb la carretera LV-3025, una iniciativa que busca millorar significativament la mobilitat i la seguretat en aquest punt crític del municipi. L’obra, que sortirà a licitació aquest estiu, va ser presentada ahir al vespre als veïns del municipi.

El projecte, que ha estat elsborat per la Direcció General d’Infraestructures i Mobilitat de la Generalitat, s'emmarca dins de les actuacions planificades per millorar les infraestructures viàries de la zona.

La nova rotonda tindrà un diàmetre exterior de 32 metres i una calçada anular de 8 metres d’amplada, amb l'objectiu de facilitar la fluidesa del trànsit en aquesta intersecció que, segons dades de 2021, suporta una intensitat mitjana diària (IMD) de 3.880 vehicles al dia en la C-14 i de 2.696 vehicles en la LV-3025.

El disseny de la rotonda ha tingut en compte diversos factors crítics com la visibilitat, el drenatge, l'il·luminació perimetral i la seguretat dels passos de vianants, a més de la reposició dels serveis afectats.

El projecte té previst que comenci les obres a principis del proper any, amb una duració estimada de construcció de sis mesos. Podreu trobar tota la informació relativa al projecte a l’Oficina d’Atenció al Ciutadà de l’Ajuntament d’Agramunt en format paper o a https://www.agramunt.cat/ajuntament/reglaments-i-normatives/urbanisme.

Fitxers adjunts