Primera trobada de representants de residències públiques a Agramunt

Acorden demanar a la Generalitat més suport econòmic i de gestió

DILLUNS 11 MARÇ 2024

El passat divendres 8 de març, es van reunir a Agramunt representants de les residències públiques de gestió directa de les comarques de Ponent i Pirineu amb l’objectiu de compartir les dificultats de gestió dels centres i cercar punts de treball conjunt. Actualment, hi ha 7 residències municipals: Agramunt, Àger, la Pobla de Segur, Almacelles, el Palau d’Anglesola, Ós de Balaguer i Esterri d’Àneu.  

Durant la trobada, es va acordar fer una crida al Departament de Drets Socials de la Generalitat de Catalunya per aconseguir tenir més suport econòmic que faciliti la qualitat del servei, i més suport logístic  per tota la gestió d’aquests centres. La gestió de les residències en aquests moment recau sobre l’administració local i els problemes d’aquesta gestió directa són diversos  i a vegades difícils d’assumir des de les arques municipals.

Aquesta és la primera reunió que es feia d’aquest tipus, i tots els assistents van manifestar la voluntat de seguir fent aquestes trobades per poder continuar treballant plegats.