Primers expedients sancionadors per conductes incorrectes amb la recollida d'escombraries

Es compleixen dos anys de la implantació del sistema de recollida Porta a Porta al municipi

Sistema recollida Porta a Porta a Agramunt
Sistema recollida Porta a Porta a Agramunt

DIJOUS 16 MARÇ 2023

Aquest mes de març farà dos anys que es va implantar el sistema de recollida Porta a Porta al municipi d’Agramunt. Des de la posada en marxa d’aquest sistema, Agramunt ha registrat dades molt positives de reciclatge. No obstant això, els últims mesos les xifres han empitjorat i han augmentat les conductes incorrectes.
Des del consistori, però, es vol destacar la bona adaptació i implicació de tota la ciutadania al nou sistema, així com la de tots els empresaris i comerciants. De totes maneres, i passat aquest període d’implementació, encara hi ha una petita part de la població que no ha entrat al sistema.
Per això, des de l’Ajuntament s’han obert diferents expedients sancionadors i s’han enviat més d’un centenar d’avisos a ciutadans i negocis que han dut a terme conductes com deixar les escombraries fora els contenidors, abandonar bosses d'escombraries a la via pública o no separar correctament els residus.
Cal recordar que a la sessió plenària del 27 d’octubre de 2022 es va aprovar una modificació en l’ordenança municipal de recollida selectiva de residu, i ara es pot obrir un expedient sancionador sense necessitat d’haver rebut cap avís previ.
De moment, al municipi d’Agramunt es continuarà apostant pel sistema parcial recollint només dues fraccions, l'orgànica i la resta, i quan s’arribin als percentatges esperats, es valorarà ampliar els serveis a les altres fraccions.