Q-ars Teatre reviu Teresa Pàmies amb els seus textos

La biblioteca s'omple per conèixer la vida i obra de la veïna balaguerina

Representació de l'espectacle a la biblioteca municipal Guillem Viladot
Representació de l'espectacle a la biblioteca municipal Guillem Viladot

DILLUNS 18 NOVEMBRE 2019

El passat divendres dia 15 de novembre es va representar l'espectacle "Cròniques de Teresa Pàmies". La biblioteca municipal Guillem Viladot es va omplir per veure l'actuació de Tilda Espluga sota la direcció d'Anna Güell de  Q-ars Teatre que van fer una lectura dramatitzada a partir de notes biogràfiques i textos de resa Pàmies.

L'objectiu d'aquesta selecció de textos és donar a conèixer la vida i l'obra de Teresa Pàmies escriptora, feminista i activista política, en totes les seves vessants: la persona, les novel·les, els diaris, els articles i els reportatges.

A partir d'unes notes biogràfiques es compon un viatge amb fragments variats dels seus escrits per aconseguir en cinquanta minuts de lectura dramatitzada una visió àmplia de la vida, el pensament i els fets d'aquesta dona pionera, valenta i imprescindible per entendre la nostra història contemporània.

Fragments del seus llibres: Quan érem capitans, Testament a Praga, Gent del meu exili: inoblidables, Va ploure tot el dia i d'articles, entrevistes i comentaris d'obra conformen aquest Collage Pàmies. Un viatge apassionant, ple de personatges, d’anècdotes i de records del seu activisme polític, del seu llarg exili i del seu retorn a Catalunya. Són records viscuts que ens permeten entrar i sortir de la història, evocar-la i reviure-la al mateix temps. Allò que la va fer feliç i allò que li va fer mal. El que la va instruir i el que li va permetre afrontar les situacions difícils.

La descripció dels espais, dels moments, dels personatges, de les sensacions de l'autora, ens van apropant a un paisatge humà entre guerres i postguerres, a Amèrica i a Europa, que ens lliga a la vivència; un paisatge tan clar i tan ric que ens permet reviure'l una vegada i una altra i entendre que encara és possible lluitar per l'alliberament personal i col·lectiu.

Galeria d'imatges