S'acorden un conjunt de mesures per millorar el control de les colònies de gats

El consistori proposa crear una xarxa de voluntaris

Reunió informativa que s’ha fet a l’Ajuntament (27.12.23).
Reunió informativa que s’ha fet a l’Ajuntament (27.12.23).

DIMECRES 27 DESEMBRE 2023

L’Ajuntament d’Agramunt començarà a emprendre mesures de control de les colònies de gats  i la primera acció que realitzarà serà reduir els punts d’alimentació existents. Durant la reunió informativa i oberta a tothom que s’ha dut a terme aquest matí a l’ajuntament i que ha comptat amb la participació d’una quinzena de persones interessades en aquest tema,  s’ha analitzat la situació actual de les colònies de gats al municipi i  s’ha arribat a detectar fins a una trentena de punts d’alimentació. 

Un dels objectius fixats a curt termini és la reducció d’aquests punts fins a establir-ne només una desena. Aquests punts estaran degudament senyalitzats i controlats, i tindran tots un mateix disseny on es podrà dipositar menjar i beure.

Una altra mesura acordada és la creació d’un registre de voluntaris que tindran l’autorització de l’ajuntament per poder alimentar aquestes colònies. Totes les persones que vulguin donar menjar als gats hauran d’acreditar-se com a voluntaris i registrar-se a les oficines de l’ajuntament on se’ls expedirà un carnet.

A llarg termini, i un cop estigui controlat tot el tema de l’alimentació i els voluntaris,  des de l’ajuntament s’implantarà un pla de gestió d’esterilització de gats amb l’objectiu de disminuir progressivament el nombre de felins.

Un altre punt proposat a la trobada, és la creació d’una associació que faci el seguiment d’aquestes colònies, garanteixin una convivència de les persones i aquests animals, i a través de la qual es pugui optar a línies d’ajuts i de subvencions.

L’objectiu del consistori és reduir les molèsties que causen aquests animals a la ciutadania, i aconseguir punts d’alimentació controlats per evitar així problemes de brutícia i salubritat i seguir la normativa actual de protecció i benestar animal.

A la reunió informativa també s’ha recordat als assistents, que per normativa està totalment prohibit alimentar els gats a la via pública, i per això és important establir aquest voluntariat autoritzat.