S'instal·la un punt de recollida d’oli usats

L’objectiu és evitar que l’oli es llenci per l’aigüera

Contenidor d’olis usats instal•lat a la deixalleria municipal
Contenidor d’olis usats instal•lat a la deixalleria municipal

DIVENDRES 14 GENER 2022

L’Ajuntament d’Agramunt ha instal·lat un punt de recollida d’olis usats de cuina a la deixalleria municipal. El contenidor de recollida s’ha ubicat a les instal·lacions de la deixalleria, però en un espai obert on s’hi pot accedir lliurement, sense necessitat que la deixalleria estigui oberta al públic. Per fer-ne ús, només cal dipositar l'oli usat dins d’ampolles de plàstic. És molt important no fer-ho en ampolles de vidre ni abocar-hi l’oli directament.

Tal com ha explicat al regidor de l’àrea de la deixalleria Joan Pijuan “l’objectiu és fomentar la bona gestió de l’oli domèstic usat. Si no es recicla correctament pot arribar a ser molt contaminant”.

Cal tenir en compte que un litre d’oli de cuina usat vessat a l’aigüera contamina al voltant de mil litres d’aigua, provoca l’obstrucció d’aixetes i canonades i dificulta i encareix la depuració de les aigües residuals urbanes.

D’altra banda, també s’ha instal·lat a la deixalleria una trentena de senyals per indicar als usuaris on separar cada residu i facilitar posteriorment el seu correcte tractament.

Amb aquestes  mesures l’Ajuntament continua impulsant accions per promoure la sostenibilitat, la recollida de residus i el reciclatge amb la implicació i la participació ciutadana per aconseguir entre tots una millor gestió dels residus.

Galeria d'imatges